Dünya

Elon Musk, Tesla çalışanlarını ofise geri çağırdı; istemeyenler için "Başka yerde çalışıyor gibi yapsınlar" dedi

Çok sayıda şirketin, çalışanların haftada iki, üç gün ofise gittiği hibrit sisteme geçtiği biliniyor

02 Haziran 2022 08:23

T24 Dış Haberler

Tesla CEO’su Elon Musk, çalışanlara pandemi nedeniyle geçtikleri uzaktan çalışma sistemine son verip ofise dönmeleri çağrısında bulundu. Musk, ofise dönmek istemeyenler için “başka bir yerde çalışıyormuş gibi yapın” ifadesini kullandı. 

The Guardian’da yer alan habere göre, pandemi nedeniyle dünyanın dört bir yanında yaygınlaşan uzaktan çalışma sistemi, Covid etkisini yitirse de bazı şirketler için sürüyor. Çok sayıda şirketin, çalışanların haftada iki, üç gün ofise gittiği hibrit sisteme geçtiği biliniyor. 

Tesla CEO’su Elon Musk’ın ise, uzaktan çalışma konusundan hoşlanmadığı anlaşıldı. Tesla çalışanlarına gönderilen “Uzaktan çalışmak artık kabul edilemez” başlıklı bir notta Musk, uzaktan çalışmak isteyenlerin haftadan en az 40 saati Tesla ofisinden geçirmesi gerektiğini belirtti. Musk, “Bu, fabrika çalışanlarından istediğimizden daha az” dedi

Musk ya da Tesla’dan çalışanlara gönderilen notla ilgili açıklama gelmese de bir kullanıcının Twitter üzerinde Musk’a uzaktan çalışma hakkındaki fikirlerini sormasıyla Musk, “Başka bir yerde çalışıyor gibi yapmalılar” dedi.