Dünya Basınında Bugün

Dünya basınında bugün | "Suriye'de çocuklar korku içinde yaşıyor ve ölüyor"

Farklı ülkelerin gazeteleri bugün ilk sayfalarına neleri taşıdı?

27 Şubat 2020 09:53

T24 Dış haberler

Dünya gazetelerinin büyük çoğunluğu ilk sayfasına yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) ile ilgili gelişmeleri taşıdı. Britanya'da hükûmet, "duruma aşırı tepki verilmemesi için" girişimlerde bulunuyor. ABD Başkanı Donald Trump, yardımcısı Mike Pence'i yeni tip Koronavirüs'e karşı alınacak önlemleri hazırlamakla görevlendirdi. Washington Post, Suriye'nin İdlib bölgesinde yaşayan çocuklarla ilgili bir haber hazırladı. Rusya, 22 Nisan'da yeni bir referanduma hazrılanıyor.

27 Şubat 2020'de dünya basınında öne çıkan başlıklar şöyle...

The Guardian | Salgını durdurmak için yarış yoğunlaşırken Britanya toplu paniğe karşı uyarıda bulundu

Britanya Sağlık Bakanı Matt Hancock, hükûmetin ilerleyen günlerde ülkede daha çok yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) vakası görülmesini beklediğini doğruladı ancak halkın panik olmaması gerektiğini ifade etti.


The Telegraph | Okullar ve iş yerleri, Koronavirüs konusunda panik yapmamaları konusunda uyarıldı

Britanya merkezli The Telegraph'ın aktardığına göre hükûmet, Koronavirüs salgınına "aşırı tepki verilmemesini önlemek için" girişimlerde bulunuyor. Habere göre iş verenlere okulları ve ofislerini tatil etmemeleri ve açık kalmaları söylendi. Birleşik Krallık'ta şu ana kadar 13 yeni tip Koronavirüs vakası tespit edildi.


New York Times | Virüs yayılırken Trump, müdahalenin başına Pence'i getirdi

ABD Başkanı Donald Trump, yardımcısı Mike Pence'i yeni tip Koronavirüs'e karşı alınacak önlemleri hazırlamakla görevlendirdi. Başkan Yardımcısı Pence, bu görev kapsamında uzmanlarla çalışacak. "Virüsün ABD vatandaşlarına çok risk oluşturmadığını" dile getiren Trump, Kovid-19'un ABD'de yayılmasının kaçınılmaz olmadığını dile getirdi. ABD lideri, "Büyük ihtimalle yayılacak, yani yayılabilir.Çok ufak da olabilir, çok büyük ölçekli de olabilir. Ne olursa olsun hazırız" ifadelerini kullandı. Öte yandan Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri, ABD'lileri "Daha çok Koronavirüs vakası görmeye hazır olma" konusunda uyardı.


The Washington Post | Suriye'de çocuklar korku içinde yaşıyor ve ölüyor

The Washington Post'un İstanbul Büro Şefi Kareem Fahim, İdlib'de Suriye ordusuna destek veren Rusya kuvvetlerinin yaptığı hava saldırılarının çocuklar üzerinde yarattığı etkilerini yazdı. Yerinden olan birçok çocuğun yakınlarını kaybettiğini ve kalabalık yerlerde, zor şartlarda yaşamak zorunda kaldıklarını belirten Fahim, bazılarının da soğuktan ve açlıktan hayatını kaybettiğini yazdı. Fahim'in aktardığına göre uzun süredir savaşa maruz kalan çocukların dikkat çekici derecede agresifleştiği gözlemlendi.


Moscow Times | Interfax: Putin, anayasa değişikleri konusunda 22 Nisan'da bir ulusal oylama yapılmasını kabul etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gündemde olan anayasa değişiklikleri için 22 Nisan'da bir referandum yapılmasını kabul etti. Anayasa değişiklikleri kabul edilirse Putin, 2024'de görevi bıraktıktan sonra da güç sahibi olabilir.


Frankfurter Allgemeine | Kilidi kıran babun, kısırlaştırmadan kaçtı

FAZ'ın aktardığına göre Avustralya'da üç babun, tutuldukları kafesin kildini kırdı ve kısırlaştırılmak üzere getirildikleri hastanenin yakınlarında kaçtı. İki saat boyunca şehirde koşuşturan hayvanlar, sonunda yakalandı ve 15 yaşındaki erkek babun ameliyatla kısırlaştırıldı.


Al Arabiya | Suudi Arabistan, Koronavirüs tespit edilen ülkelerden umre ziyareti yapılmasına yasak getirdi

Suudi Arabistan, yeni tip Koronavirüs  salgını sebebiyle umre ve Mescid-i Nebevi ziyaretlerinin geçici olarak askıya alındığını duyurdu. Riyad, salgının önünde geçilmesi için devletlere ve Dünya Sağlık örgütü gibi kurumlara destek vermeye hazır olduklarını bildirdi.