Dünya Basınında Bugün

Dünya basınında bugün | "Demokratlar ABD'yi ne kadar sola çekecekleri konusunda bölündü"

Farklı ülkelerin gazeteleri bugün ilk sayfalarına neleri taşıdı?

27 Haziran 2019 09:35

T24 Dış haberler | Metin Kaan Kurtuluş & Melis Karaca

The Guardian, Salvadorlu bir baba ve kızın, ABD sınırını geçmeye çalışırken birbirine sarılmış bir biçimde boğularak hayatını kaybettiğini gösteren bir fotoğrafa ilk sayfasında yer vererek, "Bu fotoğraf sonunda ABD’nin göç krizini fark etmesini sağlayabilir mi?" diye sordu. The Times, Britanya'nın yeni başbakanı olması beklenen Boris Johnson'ın yeni göç politikasını paylaştı. ABD'nin gündeminde Demokrat Parti 2020 aday adaylarının ilk canlı yayın tartışması var. Avrupa aşırı sıcak dalgasını konuşuyor. İran-ABD gerilimi basında geniş yer bulmaya devam ediyor.

27 Haziran 2019 tarihinde dünya basınından öne çıkan bazı manşetler şöyle..

The Guardian | Bu fotoğraf sonunda ABD’nin göç krizini fark etmesini sağlayabilir mi?

ABD’nin güney sınırında süregelen göçmen krizinin bir fotoğrafı çekildi. Salvadorlu bir baba ve kızı, ABD sınırını geçmeye çalışırken boğularak hayatını kaybetti. Baba ve kızın cansız bedenlerinin fotoğrafı uluslararası kamuoyunda öfke uyandırdı.


The Times | Johnson, Britanya’nın göç politikasına puan sistemi getirmeyi planlıyor

Britanya Muhafazakâr Parti liderliği ve başbakanlık yarışını önde götüren Boris Johnson, toplumun ülkenin göç politikalarına olan inancını güçlendireceğini açıkladı. Johnson, Avustralya’nın puan bazlı göç politikasını uyarlayacağını söyledi. Britanya’nın nitelikli göçe daha açık olması gerektiğini söyleyen Johnson, “Ülkemize gelen niteliksiz göçün de kontrolünü sağlamalıyız” dedi.


New York Times | Demokratlar ülkeyi ne kadar sola çekecekleri konusunda bölündü

ABD'de dün akşam Demokrat Parti'nin 2020 aday adayları arasında öne çıkan isimler arasındaki ilk canlı yayın tartışması yapıldı. Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren, sahnede bulunan adaylar içinde şu anda adaylığa en yakın isimdi. Warren anketlerde Joe Biden ve Bernie Sanders'ın ardından üçüncü sırada bulunuyor. Warren, bütün hükümetin yozlaşmış olduğunu ifade etti. Yarışa geç katılan Bill de Blasio ve Julian Castro gibi yarışa geç katılan adaylar göçmenlik ve sağlık yasaları konusunda çok ilerici tutumlara sahip olmayan bazı rakiplerine sert sorular sorarak yarışa dahil olmaya çalıştı. Neredeyse bütün aday adayları Trump'ın politikalarının zenginleri koruduğunu söyledi. New York Times, tartışmanın Trump başkanlığı döneminde Demokratların ne kadar liberalleştiğini gösterdiğini ifade etti. Yarışı en önde götüren Biden ile Sanders'ın karşı karşıya geleceği tartışma programının ikinci turu bu gece gerçekleşecek. 


The Washington Post | Demokratların fikir ayrılıkları gözler önünde

Washington Post Demokrat aday adaylarının ilk tartışmasında ekonomi politikaları konusundaki fikir ayrılıklarının ön plana çıktığını söyledi. WP, tartışmada Elizabeth Warren'ın ön plana çıktığını, ancak programın çok akılda kalıcı olmadığını söyledi. Trump, tartışmayı "Başkan Trump'ın tekrar seçimesi için en iyi neden" ve "sıkıcı" olarak değerlendirdi.


Moscow Times | Rus uçağı Sibirya'da acil iniş yaptı: 2 ölü, 7 yaralı 

Antonov An-24 tipi bir yolcu uçağı Sibirya'nın Buryatia bölgesinde bulunan bulunan bir bölgesel havalimanına acil iniş yapmak zorunda kaldı. Acil iniş yapan uçak ufak bir binaya çarptı ve bunun sonucunda yangın çıktı. Kazada 2 yolcu hayatını kaybederken  kişi yaralandı. 


Frankfurter Allgemeine | Dedektifler Stephan E.'ye ait silahlar buldu, iki kişi daha gözaltına alındı

Kessel Bölge Valisi Walter Lübcke'yi öldürdüğünü itiraf eden Stephan .'ye silah sattığını söyleyen iki kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişilerden biri silahları nasıl aldıklarını anlattı ve Stephan E.'nin bu silahları sakladığı yeri bildirdi.


Le Monde | Sıcaklık artışı ve kirlilik: Acil durum

Fransa’da Yüksek Konsey’in hazırladığı rapor, söylendiği gibi 2050’de karbon emisyonunu sıfırlama ihtimalinin olmadığını ortaya koydu. Uzmanlar bu yüzyılın sonuna gelindiğinde Fransa’da hava sıcaklığının 50 dereceyi görebileceğini ortaya koydu. Hava kirliliğinin ise yılda 60 bine yakın insanın ölümüne sebep olduğu ortaya koyuldu. Fransa’da 1 Temmuz’dan itibaren 2006 öncesi dizel araçlar trafiğe çıkamayacak. 


Al Arabiya | İran’dan BM’ye: Nükleer anlaşmayı tek başına kurtaramayız

İran, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne nükleer anlaşmayı tek başına koruyamayacağını söyledi. İran, Avrupa, Rusya ve Çinli anlaşma taraflarıyla kopma noktasına yaklaşırken Büyükelçi Majid Takht Ravanchi, “İran anlaşmayı korumak için elinden gelenin fazlasını yaptı” dedi. Ravanchi, ABD’nin anlaşmadan ayrılması ve yaptırımların, “nükleer anlaşmayı neredeyse tamamen işlemez hale getirdiğini” söyledi