Yaşam

Dizi oyuncusundan 12 yaşındaki çocuğa sosyal medya üzerinden cinsel istismar: 'Rızası vardı' dedi

Dizi oyuncusu Suat E'nin 8 yılla yargılanacağı belirtildi

25 Şubat 2019 15:57

Dizi oyuncusu Suat E. sahte sosyal medya hesabından 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel içerikli mesajlar gönderdi. Aynı hesaptan 4 binden fazla çocuğu takip eden Suat E’nin 8 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacağı belirtildi.

Habertürk'ten Arzu Kaya'nın haberine göre, daha çok dizilerde rol alan Suat E., sahte sosyal medya hesabından 7.  sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Ş.A’ya cinsel içerikli mesajlar attı. Duruma öğrenen  Ş.A’nin ağabey Osman A., kız kardeşinin sosyal medya hesabından mesaj Suat E'ye, mesaj atarak İstanbul 4. Levent'teki  Emniyetevleri'nde bir  buluşma ayarladı. Osman A.,  Suat E'yi 4. Levent metrosunda gözaltına aldırdı. 

Savcılıktaki ifadesinde küçük kıza attığı mesajları kabul eden oyuncu "Ben kızı 16 yaşında sanıyordum. Rızası vardı" diyerek kendini savundu.

Önümüzdeki günlerde Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak olan Suat E’nin cinsel istismardan 8 yılla yargılanacağı belirtildi.

Ş.A’nın  ağabey Osman A., kardeşinin sosyal medya hesabından cinsel istismara maruz kaldığını söyleyerek "Konu birinci ikinci cümleden sonra artık cinselliğe tamamen yönelmiş. Sürekli cinsel içerikli konu açmalar… Küçük çocukların peşinde olan bir tip. Takip ettiği 4 bin, 4 bin 500'e yakın kişi var ve hepsi çocuk. Kardeşimi korkutma amaçlı tehdit etmiş. Kardeşim onu engelleyip anneme söylemiş. Annem de bana. Hemen kardeşimin şifresini aldım. Kardeşim gibi konuşmaya başladım. Bir buluşma ayarladım. Buluşma yerinde direk müdahale ettik zaten. Çevreden de insanlar bizi tanıyıp bildiği için onlar da ister istemez bağrışa çağrışa geldi. Onlar da müdahale etti" dedi.