Gündem

Diyarbakır Bağlar'da mazbata seçimi kaybeden AKP'nin adayına verildi

YSK'nın KHK ile ihraç edilen seçilen belediye başkanlarına mazbata verilmeyecek kararının ardından Diyarbakır Bağlar'da mazbata seçimi kaybeden AKP'nin adayı Hüseyin Beyoğlu'na verildi

15 Nisan 2019 13:26

Yüksek Seçim Kurulu'nun KHK ile ihraç edilenlere mazbata verilmeyecek kararının ardından bugün, HDP adayı Zeyyat Ceylan'ın  yüzde 70 oy aldığı Diyarbakır Bağlar İlçesi’nde, mazbata yüzde 25.46 oy alan AKP'nin adayı Hüseyin Beyoğlu’na verildi.

YSK, geçtiğimiz günlerde KHK ile ihraç edilen ve 31 Mart seçimlerinde belediye başkanı seçilenlere  mazbata verilmeyeceğine karar vermişti. 

Gazete Duvar'da yer alan habere göre,  AKP Diyarbakır Bağlar Belediye Başkan adayı Hüseyin Beyoğlu, YSK'nın bu kararının ardından seçimlerde yüzde 70 oy alan HDP’nin Bağlar Belediye Başkan adayı Zeyyat Ceylan’ın öğretmen olarak görev yaparken KHK kapsamında ihraç edildiği için mazbatanın kendisine verilmesi için il seçim kuruluna başvurdu. 

AKP adayı Hüseyin Beyoğlu bugün İl Seçim Kurulu’na giderek mazbatasını aldı.

HDP itiraz etmişti

HDP’li eş başkan adayları ise kararın hukuksuz olduğunu belirterek, olağanüstü itiraz talebinde bulunmuştu. YSK, HDP’nin itiraz talebini önümüzdeki günlerde değerlendirecek.