Gündem

Middle East Eye: Trump, Türkiye'nin S-400'ler konusunda ikili çalışma grubu kurma teklifini kabul etti

Dışişleri Bakanlığı: Erteleme haberleri gerçeği yansıtmıyor

31 Mayıs 2019 11:42

T24 Dış haberler

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Türkiye'nin Washington'un S-400'lerin alınması konusundaki endişelerini görüşmek için ikili teknik çalışma grubu kurma teklifini kabul ettiği iddia edildi. 

Middle East Eye'dan Ragıp Soylu'nun Türk yetkililerden aktardığına göre Trump, çarşamba günü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde Pentagon ve ABD Dışişleri Bakanlığı'nın kararlarını geçersiz kılarak bir ikili çalışma grubu kurulmasını kabul etti. Pentagon ve ABD Dışişleri Bakanlığı bu çalışma grubunun kurulmasına karşıydı.

Dışişleri Bakanlığı: Erteleme haberleri gerçeği yansıtmıyor

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Türkiye'nin ABD'nin talebi üzerine S-400 tedariğini ertelemeyi değerlendirdiğine ilişkin haberler gerçeği yansıtmamamaktadır" dedi.

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklaması şöyle: 

"Son günlerde bazı basın yayın organlarında Türkiye’nin ABD’nin talebi üzerine S400 tedariğini ertelemeyi değerlendirdiğine ilişkin olarak yayınlanan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Rusya’dan S400 tedarik sürecimiz planlandığı şekilde devam etmektedir.

Diğer taraftan, ABD’nin S400 sisteminin NATO’nun birlikte çalışabilirliğine ve F35 sistemlerine zarar verebileceği konusundaki endişelerini görüşmek üzere ABD makamlarına ilettiğimiz Çalışma Grubu toplantısı teklifimiz geçerliliğini korumaktadır."