Spor

Dilmen: Vedat Muriqi, Türkiye’nin en pahalı transferi olarak gidebilir

22 Eylül 2019 16:43

Süper Lig’in 5.haftasında Fenerbahçe evinde Ankaragücü’nü 2-1’le geçti. Kritik maçın ardından Sarı-Laciverlilerin durumunu değerlendiren Rıdvan Dilmen, galibiyeti getiren golü kaydeden Kosovalı golcü Vedat Muriqi’nin Türkiye’nin en pahalı transferlerinden birine imza atarak gidebileceğini söyledi. 

Eski Fenerbahçeli futbolcu, "Bazı forvet oyuncuları vardır, orta boylu-kısa boylu hareketlidir. Bazıları mesela Moldovan gelmiştir, kuvvetlidir vücudunu yaslayabilir, servis yapabilir. Bazı santraforlar vardır Crouch gibi çıkar vurur" dedi ve ardında Muriqi'de bu özelliklerin tümünün olduğunu söyledi. Dilmen sözlerine, "Bana göre 1.94 boyundaki oyuncunun kaleye doğru daha iyi kafa vurması gerektiğini düşünüyorum. Bunun için zamana ihtiyacı var bir de oyuncuya ihtiyacı var orta için. Topla alışverişleri kötü değil, iyi. Fenerbahçe’ye gelmesi de iyi oldu kapanan takımlara karşı oynamaya öğrenecek" diyerek devam etti.

"Şu an Lazio’nun, Napoli’nin ve Tottenham’ın Muriqi'i izlediğini biliyorum" diyen Dilmen, "Allah sakatlık, bela vermezse Türkiye’nin en pahalı bir kaç transferinden biri olarak yurt dışına gidebileceğini düşünüyorum" dedi