Gündem

Dilipak: Sermaye, siyaset, bürokrasi arasında mafyöz çeteleşmeler başladı

10 Ekim 2019 07:48

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, “Para, makam, güç konusunda hazırlıksız yakalandık” dedi. Dilipak, “Öyle şeyler oldu ki, başlangıçta, partizanlık, cemaat, tarikat, hemşehricilik ile yola çıkanlar, gün geldi, ya sahip oldukları haram mal ve makamı muhafaza için ya da daha fazlasına sahip olmak için tam zıt bir dünya görüşüne sahip olanlarla kol kola girdiler” ifadesini kullandı. Dilipak, 'haram mallarını' korumak isteyen sermaye, siyaset ve bürokrasi arasında mafyalaşmaya başladığını dile getirdi. 

Dilipak yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Aklımız ve imanımız, servetimiz ve gücümüze yön versin derken, tersi oldu, servetimiz ve gücümüz aklımız ve imanımıza yön verdi.Bu helak sebebidir. İnandığımız gibi yaşamayınca, yaşadığımız gibi inanmaya başladık. Olduğumuz gibi görünmeyince, göründüğümüz gibi olmaya başladık. Kimimiz ilmimizle kibirlendik, kimimiz makamımızla, kimimin paramızla, kimimiz şöhretimizle. Kimimiz bunlara ulaşmak için Şeytanın yalan vaadlerine kandı, kimimiz bunları elde ettikten sonra sapıttı.

İnsanoğlu neyi ihtirasla ister ya da neye sahip olur ve onunla kibirlenirse, Allah onları o şeylerle imtihan eder. O şeyler, “dua ile istenen bela”ya dönüşür. Yahu, öyle şeyler oldu ki, başlangıçta, partizanlık, cemaat, tarikat, hemşehricilik ile yola çıkanlar, gün geldi, ya sahip oldukları haram mal ve makamı muhafaza için ya da daha fazlasına sahip olmak için tam zıt bir dünya görüşüne sahip olanlarla kol kola girdiler ve haram mallarını korumak ve kendilerine birileri musallat olmasın diye Mafya ile kol kola girerek mafyalaşmaya başladılar. Sermaye, siyaset, bürokrasi arasında mafyöz çeteleşmeler başladı”

Yazının devamı için tıklayın