Gündem

Dilipak: İnsanlar kendilerini alkışlatmak için ekipler oluşturuyor; “Gururlanma padişahım, senden büyük Allah var” diyen münadiler de yok!

04 Ekim 2019 07:44

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak,  “Bakıyorum da şimdi insanlar öğüt verenlerden uzaklaşıyor, kendilerini övenlerle birlikte oluyor. Hatta kendini alkışlatmak için ekipler oluşturuyor. Artık “Gururlanma padişahım, senden büyük Allah var” diyen münadiler de yok!” dedi.

“Kimse bana karışamaz’ diyen insanlar türedi” diyen Dilipak, “Sakın yeryüzünde kibirlenerek yürümeyin, zenginlik gösterisi de yapmayın. Kibir hastalığına yakalanıp yakalanmadığınızı anlamak isterseniz, meşru ve ölçülü bir eleştiri karşısında öfkelenip öfkelenmediğinize, o sözü söyleyeni, yazanı susturmak ve hatta cezalandırmak isteyip istemediğinize bakın. Yeter ki, dilinizi yaralayıcı bir şekilde kullanmayın. Güzel söz ve hikmetle söyleyin ne söyleyecekseniz” ifadesini kullandı.

Yazısında ‘öğüt dinlemeyenleri’ uyaran Dilipak, “Öğüt dinlemeyenler kaçtıklarını sandıkları şeye koşmaktadır” diye yazdı.

Yazının devamı için tıklayın