Gündem

Devlet kasasından 7.5 milyon lira yağmur duası, keşkek, kemençe etkinliklerine harcandı

Yapılan bütün ödemeler 2018 yılında gerçekleştirildi

09 Şubat 2020 08:45

Belediye, vakıf ve derneklerin etkinlikleri için verilen 7.5 milyon lira destek, yağmur duası, kemençenin telleri, çıra, keşkek ve tarhana gibi etkinliklerde harcandı.

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre, 2018 yılında devlet kasasından 7 milyon 554 bin lira, 554 belediye vakıf ve dernek etkinliğine gönderildi. Bunlar arasında yağmur duası, kemençenin telleri, çıra, keşkek ve tarhana etkinlikleri yer aldı. 

Yağmur duasına 6 bin TL

Bakanlık, Ankara'nın Delice İlçesi Yaylayurt Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği, “yağmur duası” için de 6 bin lira gönderdi. Köylüler kuraklığın sona ermesi ve yağmur yağması için dua ettiler. 6 bin lirayı da dua töreni ile sonrasında yenen yemek için harcadılar.

Pepeçura tatlısına 20 bin TL 

Zonguldak Gökçebey Belediyesi'ne ise “Tavuk Festivali” için 20 bin lira verildi. Rize Muhtarlar Derneği'ne de, “Pepeçura Tatlısı Tanıtım Festivali” için 20 bin lira gönderildi. Destek listesinde, “Tarhana Şöleni” için Kozaağaç-Der'e 64 bin lira, “Islık Günleri” için toplamda 40 bin lira, “Çaya Güfte Yarışması” için 18 bin 700 liralık ve 12 bin liralık “Buzda değil tuzda balık” etkinliği de bulunuyor. Rize ve Karadeniz Kültür Sanat Derneği ‘Kemençenin telleri' etkinliği için 2 bin lira destek alırken, Buharkent Belediyesi'ne ise taze incir festivali için 15 bin lira gönderildi. İvrindi Belediyesi'ne kızılcık festivali için 35 bin lira ödenek ayrılırken, Kocakovacık Köyü'ne çıra gecesi için 2 bin lira ödendi.

Nohuttan yapılan keşkek için Çardaklı Belediyesi'ne 8 bin lira, Akkışla Belediyesi yoğurt festivali için 10 bin lira, İkizdere Belediyesi'ne dağ horozu festivali için 10 bin lira ödendi. Yapılan bütün ödemeler 2018 yılında gerçekleştirilmişti.