Gündem

Devlet hastanesinde bir yıldır görev yapan 'sahte' doktor tutuklandı; Bakanlık müfettiş görevlendirdi

Sahte doktorun evinde bulunan üç poşet dolusu belge savcılığa teslim edildi

Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde yaklaşık bir yıldır pratisyen hekim olarak görev yapan diplomasız doktor tutuklandı.

25 Kasım 2022 23:21

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde bulunan Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde yaklaşık bir yıldır 'sözde' pratisyen hekim olarak görev yapan Ayşe Özkiraz’ın lise mezunu 'sahte' doktor olduğu ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığı, iddialara ilişkin müfettiş görevlendirdi.

Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde yaklaşık bir yıldır pratisyen hekim olarak görev yapan 25 yaşındaki Ayşe Özkiraz, meslektaşlarına Eylül ayında yapılan TUS’ta 81 puan aldığını ve çocuk doktoru olduğunu söyledi. Çocuk doktoru olarak kaşeler bastıran Özkiraz’ın durumundan şüphelenen hastanedeki doktorlar, kendisine tıpla ilgili çeşitli sorular yöneltti. Bu sorulara da doğru yanıtlar alamayan doktorlar, Özkiraz’ın şüpheli durumunu hastane yönetimine bildirdi. Konu daha sonra İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne iletildi.

Evinde çok sayıda sahte diploma bulundu

Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasının ardından polis ekipleri Özkiraz’ı gözaltına alarak, evinde arama yaptı. Evdeki aramada çok sayıda sahte üniversite kimlik kartları, sahte doktor kimlik kartları, sahte diplomalar, çeşitli hastanelere ait kimlikler, ameliyat kıyafetleri, dönem birincisi olduğunu dair plaketler ve tıbbi içerikli kitaplar ele geçirildi. Özkiraz’ın sosyal medya hesaplarından hastanede girdiği ameliyatların fotoğraflarını da paylaştığı görüldü.

Özkiraz, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye götürülürken, polis, sahte doktorun evinde bulunan üç poşet dolusu belgeleri de savcılığa teslim etti. Savcılık soruşturmasının ardından, nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Özkiraz tutuklandı.

Sağlık Bakanlığı, Tekirdağ'daki "sahte doktor" iddialarına ilişkin müfettiş görevlendirdi

Sağlık Bakanlığı, Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesindeki hastanede bir kişinin kendisini doktor olarak tanıttığı iddialarını soruşturmak üzere müfettiş görevlendirdi.

Çerkezköy Devlet Hastanesi yetkilileri, hastanede bir uzman doktorun yanında yaklaşık 4 aydır gözlemci asistan olarak bulunan A.Ö. hakkında suç duyurusunda bulunmuş ve gözaltına alınan şüpheli, dün tutuklanmıştı. Edinilen bilgiye göre, söz konusu olayı ve iddiaları soruşturmak üzere Bakanlık müfettiş görevlendirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, olaya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Bakanlığımız, Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesindeki hastanede bir kişinin kendini yeni mezun doktor gibi tanıtıp bir uzmanın yanında tıbbi süreçleri izlediği şeklinde özetlenen olayı araştırmak üzere, gerekli süreci başlatıp müfettiş görevlendirmiştir" dedi. 

(DHA/AA)