Politika

Devlet Bahçeli: Kürt kökenli kardeşlerim, tuzakları birlikte bozalım

Bahçeli "Bugünkü CHP yönetimi PKK’nın eline geçmiştir" ifadesini kullandı

29 Mart 2019 01:20

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Cumhur İttifakı'nı destekleme çağrısı yaparken, "CHP’ye oy veren kardeşlerim, gelin bu zillet ehlilerinden vazgeçin. İP’e oy veren kardeşlerim, yeterince istismar edildiniz, yeterince meşgul edildiniz, yeterince siyasi kumpaslara mahkum edildiniz. Kürt kökenli kardeşlerim, tuzakları birlikte bozalım" dedi. Bahçeli “Bugünkü CHP yönetimi PKK’nın eline geçmiştir” diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Mersin’de düzenlediği açık hava toplantısında konuştu. Partililerin, “Hareketin lideri Devlet Bahçeli” sloganı üzerine, “Cumhur İttifakı’nda tek yanlı slogan yoktur” uyarısında bulunan Bahçeli, belediye başkan adaylarına destek istedi.

“Yerel seçimlere katılımın yüksek olmasının hem demokrasinin istikrarı hem de milli irade açısından tarihi önemde olduğunu” söyleyen Bahçeli, 31 Mart’ta oy kullanma ve sandık güvenliğine dikkat edilmesi çağrısı yaptı.

“Hiç kimsenin doğduğu yeri merak etmeyiz”

Bahçeli, Mersin’i daha da büyütmek ve geliştirmek istediklerinin altını çizerek, “Dedikoduyla geçirecek vakit yoktur. Nitekim vakit Mersin’in huzur vaktidir. Siyasi ayak oyunlarıyla Mersin’i meşgul etmeye kimsenin hakkı yoktur. Nitekim Mersin güçlendikçe güçlenecek, yükselişinin önüne hiç kimse geçemeyecektir” dedi.

“İttifakımız zalimlere karşı cumhurun iradesidir” diyen Bahçeli, “Yöresi, kökeni, mezhebi ve anasının dili ne olursa olsun her Türk vatandaşı Cumhur İttifakı’nın doğal ve meşru bir varlığıdır. Biz hiç kimsenin doğduğu yeri merak etmeyiz. Milletimizin her evladını, Mersin’de yaşayan her kardeşimi Allah’ın bir lütfu sayarız, böyle görürüz. Milli birliği sorgulatmayacak, milli ruhu sakatlamayacak farklılıkları zenginlik kabul ederiz” diye konuştu.

“CHP yönetimi PKK’nın eline geçti”

CHP’yi eleştiren Devlet Bahçeli, “Bugünkü CHP yönetimi PKK’nın eline geçmiştir. Atatürk’ün CHP’si nerede, bugünkü CHP nerededir? Sözde Kürdistan’a oy veren bu CHP’dir. Terör örgütleriyle iltisaklı kişileri belediyelere taşımaya amaçlayan bu CHP’dir. HDP ile pazarlık yapıp belediyeleri peşkeş çekmeye çalışan bu CHP’dir” ifadelerini kullandı.

“Tank palet fabrikası üzerinde yalan konuşuyor”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirilmesi ve milliyetçilikle ilgili sözlerine yanıt veren Bahçeli, şunları söyledi:

“CHP Genel Başkanı kalkmış bize milliyetçilik anlatıyor. Sakarya Arifiye’deki Tank Palet Fabrikası üzerinden yalan üstüne yalan konuşuyor. Milli silah sanayisinden rahatsız, çünkü Tank Palet Fabrikası’nda yapılacak silahlar YPG’yi vuracak, çünkü burada üretilen silahlar PKK’yı hedef alacak. Korkusu budur, kaygısı budur, telaşı bu yüzdendir. Ancak çabası boşunadır. Kılıçdaroğlu’nun maskesi düşmüştür. İhanet senaryosundaki rolü kabusa dönmüştür. Silah konusunda muhasım odakların eline bakılsa memnun olacak. ABD’nin tutsağı olunsa havalara uçacak. Türkiye sevgisi kalmamış, millete aidiyet hissi sıfıra inmiş.”

“Kılıçdaroğlu milletçi olsa dünya tersinden döner”

“Kılıçdaroğlu milliyetçilikten bahsediyor, fren tutmuyor ülkücü olduğunu iddia ediyor” diyen Bahçeli, “Keşke olsaydı, keşke ülkümüzden feyizlenseydi. Geçmiş olsun, zillete düştü düşeli bırakın milliyetçiliği, milliğinden bile eser kalmadı. Kılıçdaroğlu milliyetçi olursa dünya tersten döner. Kılıçdaroğlu ülkücü olursa Güneş batıdan doğar” dedi.

CHP ve İYİ Parti seçmenine çağrı yapan Bahçeli, “CHP’ye oy veren kardeşlerim, gelin bu zillet ehlilerinden vazgeçin. İP’e oy veren kardeşlerim, yeterince istismar edildiniz, yeterince meşgul edildiniz, yeterince siyasi kumpaslara mahkum edildiniz. Gelin Cumhur İttifakı’nda buluşalım. Gelin komplolardan, komploculardan birlikte hesap soralım” şeklinde konuştu.

“Oyunuzu verin zilleti pişman edin”

Cumhur İttifakı adaylarına destek isteyen Devlet Bahçeli, şöyle devam etti:

“Oyunuzu verin, zilleti pişman edin. 15 Temmuz’a kontrollü darbe diyenlerin, PKK’ya, FETÖ’ye umut bağlayanların sandıkta işini bitirin. Zillet İttifakı’na PKK destek istiyor, FETÖ yardım dileniyor. Kürt kökenli kardeşlerim, tuzakları birlikte bozalım. Fitnecileri, bozguncuları, kandan nemalanan teröristleri beraberce ademe mahkum edelim. Cumhur İttifakı’nın çatısı altında hep beraber kucaklaşalım. ‘Kime oy vereceğim belli değil, kararsızım’ diyen vatan evladı haydi bir olalım, Türkiye’nin kurtuluşu için Cumhur İttifakı’nda buluşalım. Ya zulme, istismara ve alçaklığa göz yumarak zillete tamam diyeceksiniz. Ya da Cumhur İttifakı’yla birleşip kendinize yeni ve aydınlık bir sayfa açacaksınız.”