Gündem

DEVA Partili Yeneroğlu: Emniyet, bir milletvekilini alenen düşman ilan ediyor ama TBMM suspus

"Benim şahsımda gerçekleşen bu hedefe koyma vakası aynı zamanda hukuk devletine ve yasama faaliyetine meydan okumadır"

20 Haziran 2022 13:31

DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu, Ankara’da Somalililerin restoranlarına yönelik denetimde yaşanan olaya ilişkin yapılan Emniyet Genel Müdürlüğü açıklamasına tepki gösterdi. Yeneroğlu, "Emniyet, bir milletvekilini alenen düşman ilan ediyor ama TBMM sus pus" dedi.

Yeneroğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Emniyet Genel Müdürlüğü anayasal devlet ilkesini yok sayarak bir milletvekilini alenen düşman ilan ediyor ama TBMM sus pus. Benim şahsımda gerçekleşen bu hedefe koyma vakası aynı zamanda hukuk devletine ve yasama faaliyetine meydan okumadır. Daha neler yaşanması gerekiyor?" ifadesini kullandı.

Ne olmuştu?

Emniyet Genel Müdürlüğü, Ankara’nın merkezindeki Kızılay’da Somalililerin restoranlarına yönelik polis müdahalesiyle ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada yaşanan olaya ilişkin polis amirinin uyarıldığı, polisler ile tartışan DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu hakkında da suç duyurusunda bulunulacağı açıklandı. Polis, Yeneroğlu'na, "Ahlaksız, lan sus, senin gibi tiplere ne olacağı belli" demişti.

TIKLAYIN | Polis, Yeneroğlu'na, "Ahlaksız, lan sus, senin gibi tiplere ne olacağı belli" demişti; Emniyet'ten polise uyarı, milletvekiline suç duyurusu

TIKLAYIN | Somalilere ait restoranın tabelası polis zoruyla beyaza boyandı; DEVA Partili Yeneroğlu ile emniyet amiri arasında tartışma çıktı