Gündem

Deniz Zeyrek: Erdoğan'ın yakın zamanda ittifak ortağını karşısına almadan Kürt meselesiyle ilgili adımlar atması beni şaşırtmayacak

10 Ağustos 2022 08:36

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın KYK borçlarının faizinin silinmesi, ÖSYM başkanının görevden alınması kararının, “Aziz Atatürk” söylemini kullanmasının partisinin anketlerdeki düşüşünden dolayı girdiği seçim havası nedeniyle olduğunu ileri sürdü.

Erdoğan’ın cemevi ziyaretini de “seçim yatırımı” olarak gördüğünü ifade eden Zeyrek, “Aleviler bu saatten sonra Erdoğan'ın bu açılımından etkilenir mi bilmiyorum ama bu gelişmeler, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak için Atatürk'ü sevenlerin, yolsuzluklarla, usulsüzlüklerle etkin mücadele bekleyenlerin ve Alevilerin oylarını almak zorunda olduğunun farkına vardığını gösteriyor” diye yazdı.

Zeyrek, Erdoğan’ın bu kapsamda Kürt seçmenin oyları olmadan kazanamayacağının farkında olduğunu, benzer bir çıkışı Kürt meselesinde de yapmak istediğini ancak ittifak ortağı MHP’yi aşamadığı görüşünü aktardı. Zeyrek, “Kurmayları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki oy kaybına dikkat çekiyor ve bu konuda adım atılmazsa seçimlerde çok geç olacağını düşünüyor. Erdoğan'ın yakın zamanda ittifak ortağını karşısına almadan Kürt meselesiyle ilgili adımlar atması da beni şaşırtmayacak” ifadelerini kullandı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.