Dünya

Demokrat Parti başkan aday adayı Sanders: İran'la bir savaşta milyarderlerin değil, işçi sınıfı ailelerin çocukları ölecek

21 Haziran 2019 13:56

T24 Dış haberler

ABD'de 2020 yılında yapılacak olan seçimler için Demokrat Parti'de adı öne çıkan aday adaylarından Bağımsız Vermont Senatörü Bernie Sanders, İran ile çıkacak bir savaşta "milyarderlerin değil, işçi sınıfı ailelerin çocukları ölecek" dedi.

Sanders, NYT'nin Başkan Donald Trump'ın İran'ın vurulmasına onay verdiğini, sonra da bu emri geri çektiğini ortaya çıkarmasının ardından sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu. 

Demokrat aday adayları listesinde "en sol görüşe sahip olduğu" bilinen Sanders, İran ile ABD arasındaki krizin diplomatik yollarla çözülmesi gerektiğini belirtti. 

Sanders'ın açıklamaları şöyle:

"İran'la bir savaşta ölenler milyarderlerin çocukları olmayacak. Ölenler işçi sınıfı ailelerin çocukları olacak. 

Bu krizi İran ile diplomatik yollardan çalışarak çözmeliyiz, savaş ile değil" 

Bernie Sanders neredeyse bütün Demokrat Parti ön seçim anketlerinde eski başkan yardımcısı Joe Biden'ın ardından ikinci sırada bulunuyor.

New York Times’ın haberine göre Trump, dün akşam İran’da çeşitli hedeflerin vurulmasına onay verdi ancak kısa süre sonra bu kararından geri adım attı. Birçok kaynağa göre ABD savaş uçakları ve gemileri İran’ı vurmak üzere pozisyon almıştı. Times’ın haberine göre saldırıların can kaybı olmaması için erken saatlerde yapılması planlanıyordu. Washington, saldırı kararını İran’ın ABD’ye ait bir İHA’yı düşürmesine karşılık olarak almıştı. Tahran, İHA’nın İran’ın uluslararası hava sahasını ihlal ettiğini iddia etmişti, ABD bu iddiayı yalanlamıştı.