Dünya

Demokrat başkan aday adayı Biden, Trump'a yüklendi: O Washington'dan çok ırkçı vali Wallace'a benziyor

08 Ağustos 2019 12:37

T24 Dış haberler

Demokrat Parti aday adayları arasında yapılan anketlerde birinci sırada gözüken eski ABD başkan yardımcısı Joe Biden, ABD Başkanı Donald Trump hakkında sert açıklamalarda bulundu. 

ABD'nin Burlington kentinde açıklamalarda bulunan Biden, Trump'ın söylemlerinin ABD'deki "en derin, en karanlık güçleri serbest bıraktığını" ifade etti. Eski başkan yardımcısı, "ABD'de beyaz ırkın üstün olduğu görüşüne sahip insanların artmasıyla ilgi bir problemimiz var. Ayrıca bunu destekleyen ve teşvik eden bir başkanımız var" dedi. 

Demokrat aday adayları arasındaki yarışı önde götüren Biden, Trump'ın "zehirli bir dili" olduğunu ve nefret, ırkçılık ve insanları ayırmayı "siyasi strateji "olarak kullandığını söyledi. 

Biden, ABD başkanını ırksal eşitlik haklarına karşı mücadele veren Alabama valisi George Wallace ile kıyasladı. Eski başkan yardımcısı, "Trump'ın George Washington'dan çok George Wallace ile benzer yönleri var" diye konuştu.

El Paso'daki silahlı saldırganın yazdığı iddia edilen bir "manifesto" saldırıdan kısa süre önce internette yayılmıştı. "Manifesto"da "Hispaniklerin Texas'ı işgal ettiği" yazıyordu. Biden, bu ifadelerin Trump'ın kullandığı ifadelerle benzer olduğunu dile getirdi. 

Trump, Biden'ın konuşması sırasında yaptığı paylaşımda, "Uykucu Joe'nun konuşmasını izliyorum. Çoook sıkıcı" yazdı.