Gündem

Demirtaş'tan, AKP'li Turan'a 'diktatörlük' yanıtı: Saçmalamayın lütfen!

"Demokrasi yoluyla bir diktatörü bu ülkeden göndereceğiz” sözleri nedeniyle CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında soruşturma açılmıştı.

17 Ağustos 2022 21:49

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş; AKP'li Bülent Turan'ın, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na yönelttiği "Diktatörlük olsa seçim mi olur?" sözlerine sosyal medya hesabı üzerinden, "Eğer bu ülkede diktatörlük olsaydı, diktatör dediğiniz için hakkınızda hemen soruşturma açılırdı. Saçmalamayın lütfen!" diyerek karşılık verdi. 

“Dünya tarihinde bir ilki başaracağız. Demokrasi yoluyla bir diktatörü bu ülkeden göndereceğiz” sözleri nedeniyle CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında soruşturma açılmıştı.

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kaftancıoğlu'na açılan soruşturma hakkında yapılan bir haberi ekleyerek, iktidara ve AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan'a yönelik paylaşımda bulundu. 

Demirtaş, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 

"Eğer bu ülkede diktatörlük olsaydı diktatör dediğiniz için hakkınızda hemen soruşturma açılırdı. Var mı öyle bir şey? Saçmalamayın lütfen!"