Yaşam

Demirtaş'ın fotoğrafını bulunduran HDP yöneticisine hücre cezası

HDP Isparta İl Yöneticisi Akkaya'ya, cezaevindeki yatağının altında Demirtaş'ın fotoğrafını bulundurduğu gerekçesiyle soruşturma açıldı

03 Mayıs 2019 23:52

HDP Isparta İl Yöneticisi Cengiz Akkaya’ya, cezaevindeki yatağının altında Selahattin Demirtaş'ın fotoğrafını bulundurduğu gerekçesiyle başlatılan soruşturmanın ardından bir ay hücre cezası verildi.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, Isparta E Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu olan HDP Isparta İl Yöneticisi Cengiz Akkaya hakkında birden fazla soruşturma başlatıldı. Akkaya’nın bir aylık hücre cezası aldığı suçlamalardan biri de “Selahattin Demirtaş’ın fotoğrafını bulundurmak” oldu.

Cengiz Akkaya’nın durumuna ilişkin bilgi veren Avukat Hakan Evcin, cezaevi yönetimi tarafından açılmış birden fazla soruşturma olduğunu söyledi. Evcin, “Soruşturmalardan bir tanesinde, gazeteden kestiği Selahattin Demirtaş resmini yatağının yanında buldukları için ‘örgüt propagandasından’ disiplin cezası verilmişti. İtirazımız üzerine ceza kaldırıldı. Ama sonrasında bir aylık hücre cezası verildi. İtirazımız daha karara bağlanmadı” dedi.