Gündem

Demirtaş ile görüşen HDP'li İpekyüz: Tetkik sonuçları bekleniyor

Demirtaş, önceki hafta bilincini yitirmiş ve 7 günün sonunda hastaneye götürülerek tetkikleri yapılmıştı

09 Aralık 2019 08:39

Üç yılı aşkın süredir Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın önceki hafta bilincinin kapanması ve hastaneye götürülmemesi gelişmelerinin ardından kendisi ile görüşen HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, tetkik sonuçlarının beklendiğini söyledi.

Daha önce Demirtaş’a kalp ritmi ve tansiyonunu takip etmek için bir günlük holter cihazı takıldığını açıklayan İpekyüz, bu cihazın sonuçlarının hafta içerisinde kendilerine iletileceğini söyledi. BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, Demirtaş’a hafta içerisinde bir tahlil daha yapılacağını, bu tahlilin ardından kesin sağlık durumunun ortaya çıkacağını dile getiren İpekyüz, “Tüm bu gelişmelerin ardından hastalığı var mı yok mu ortaya çıkacak. Yalnız kesin olan bir şey var ki koğuş arkadaşı Abdullah Zeydan olmasa sayın Demirtaş saatlerce baygın halde yatabilirdi. Böyle bir şey yaşansaydı sonuçlarını kim giderecek, hesabını kim verecekti?” dedi.

Demirtaş’ın ailesinin bulunduğu aracın Diyarbakır’dan Edirne’ye yolculuğu sırasında kaza yaptığını hatırlatan ve bu durumun üzerine gidilmesi gerektiğini dile getiren İpekyüz, “Tutuklu bulunan kişinin ailesine veya yargılandığı yere yakın tutulması gerekir. Oysa Sayın Demirtaş, çok uzak bir kentte tutulmaktadır. O kazada çok daha kötü bir şey yaşanmış olsaydı, bunun hesabını kim verecekti?” diye sordu.

TIKLAYIN - Başak Demirtaş: Selahattin ile dün görüştük, çok öfkeli ve üzgündü

Demirtaş’ın ağırlaştırılmış müebbet hapis koşullarında tutukluluk hayatı sürdürdüğünü ifade eden İpekyüz, “Edirne Cezaevi, yüksek güvenlikli bir cezaevi. Bu cezaevleri, ağırlaştırılmış cezası olan hükümlüler için düzenlenmiş yerlerdir. Şu anda Türkiye’nin birçok yerinde bu yüksek güvenlikli cezaevlerinde hükümlüler değil tutuklular kalıyor. Bu durumun normalleştirilmemesi ve kabul edilmemesi lazım. Sorunun temel kaynaklarından birisi de bu durumdur” dedi.