Magazin

Demet Akalın'dan Türkçe eleştirilerine tepki: Sanki ölünce dilbilgisi lazım olcak!

27 Eylül 2019 13:42

T24

Şarkıcı Demet Akalın, İstanbul’da perşembe günü yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremin hemen ardından yazdığı tweet’lerdeki Türkçe sorunlarıyla dalga geçen takipçilerine yanıt verdi. Deprem sırasında evdeki küçük köpeğin kaçtığını, kendisinin de çoraplarla dışarı fırladığını söyleyen Akalın, “Burda gelmiş millet yazmayı bilmıosun!okkalı bi küfürü hakediolat ama neyse!! Sanki ölünce dilbilgisi lazım olcak hayy allahım ya” dedi.

Akalın, 13:59’da gerçekleşen depremin hemen ardından şu paylaşımları yapmıştı:

“Okul allahtan 30 sanıye eve tüm sevenlet arıo Hirayı aldm evdeyim ama korkum büyük! 6 bu kesin diye diye girdim okula

“Bu wtsupı kim çıkardıysa Allah razı olsun! Telefonlar kaput!! Oha be kardeşim bok gibi fatura göndermeyi biliıosun ama”

Akalın’ın tweetlerinin altına çok sayıda kişi yazdıklarındaki Türkçe ve anlatım bozukluklarını eleştiren yorumlar yazdı.

Bunun üzerine bir paylaşım daha yapan Akalın, şunları söyledi:

“Evimizin küçük köpeği kaçtı! Ben çoraplarla okula fırladım burda gelmiş millet yazmayı bilmıosun!okkalı bi küfürü hakediolat ama neyse!! Sanki ölünce dilbilgisi lazım olcak hayy allahım ya”

Deprem sonrasında bir süre hizmet veremeyen GSM operatörlerine de tepki gösteren Akalın, Turkcell’in ‘Dronecell’ reklamını paylaşarak, “Nerde la bu teknoloji hala çalışmıyo!!!!” yorumunda bulundu.


T24'ün notu: Demet Akalın’ın tırnak içindeki ifadelerindeki yazım yanlışları haberdeki anlatımı bozmamak adına düzeltilmemiştir.