Gündem

Davutoğlu'ndan Merkez Bankası'ndaki görev değişikliğine 'retweet'li eleştiri

06 Temmuz 2019 15:30

T24

Yeni parti kurma hazırlığındaki eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın görevinden alınmasını ‘retweet’le eleştirdi. Davutoğlu, Eski Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü, 2008-2011 yılları arasında da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcısı olarak görev yapan İbrahim Turhan’ın eleştirisini Twitter’daki takipçileriyle paylaştı.

TIKLAYIN - Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya görevden alındı

TIKLAYIN - Ekonomistler Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya'nın görevden alınması hakkında ne dedi?

TIKLAYIN - Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'dan Çetinkaya'nın görevden alınmasına ilişkin değerlendirme

TIKLAYIN - Erdoğan'ın Merkez Bankası Başkanı'nı görevden alması tartışılıyor: Özel bir kanun hükmü, kararname ile aşılabilir mi?

TIKLAYIN - Barış Soydan, 'en tartışmalı Merkez Bankası Başkanı'nın ardından' yazdı...

Merkez Bankası’nda yaşanan görev değişikliğinin ardından kurumdaki başkanlık konumunun ‘çok kritik’ olduğu yorumunda bulunan Turhan, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Görevden alınan ve yerine atanan kişilerden bağımsız olarak, bu değişikliğin gerçekleşme yöntemine ve zamanlamasına benim aklım ermiyor. Bunun ciddi zararlar verebileceğinden endişe ediyorum.”

Eski Başbakan Davutoğlu da Turhan’ın sözlerini retweetleyerek, son dönemde artırdığı hükümete yönelik eleştirilerine bir yenisini daha eklemiş oldu.

Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olduktan sonra Başbakanlık ve AKP Genel Başkanlığı’na taşıdığı ilk isim olan Davutoğlu, geçen hafta yaptığı sert açıklamada da AKP'nin bir kişinin partisi olmadığını söyleyerek, "Kimse bizi kitlelerin ruhundan ahlakından soyutlayamaz ve ayıramaz" demişti.

TIKLAYIN - Davutoğlu: Bugün susma vakti değildir, yeni bir siyaset anlayışına ihtiyaç var