Gündem

Cumhuriyet yazarı: İçişleri Bakanı’na, "Bir belediye başkanına neden ahmak diyorsun" diye soramayanlar, bakana verilen yanıtı dillerine doladılar

"Bugün Ekrem İmamoğlu değil, İstanbul yargılanıyor..."

01 Haziran 2022 10:20

Cumhuriyet yazarı Tuncay Mollaveisoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret iddiasıyla yargılanmasına ilişkin olarak, "Bugün Ekrem İmamoğlu değil, İstanbul yargılanıyor...Ekrem İmamoğlu değil enkaza dönüşen demokrasimiz, halk yargılanıyor..." yorumunu yaptı. 

Mollaveisoğlu, davaya neden olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İmamoğlu tartışmasına yönelik şunları yazdı:

"İmamoğlu Strasburg’da katıldığı bir toplantıda, kazandığı seçimlerin nasıl iptal edildiğini anlatmış, hukukun üstünlüğüne vurgu yapmış ve halk iradesinin demokrasiden yana tavır aldığını söylemişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İmamoğlu’nun bu açıklamasına 'Avrupa Parlamentosu’na gidip Türkiye’yi şikâyet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek. Yazıklar olsun' demişti.  İmamoğlu’nun tüm dünyanın bildiği gerçeği Avrupa’da tekrar etmesi sanki suçmuş gibi algı yaratan, haksız, maksatlı ve ağır dille, seçilmiş bir belediye başkanını hedef alan Soylu’ya yanıt gecikmedi. 

İmamoğlu kendisine sorulan soruya yanıt olarak; “31 Mart’ta seçimi iptal edenler ve dünyada Avrupa’da onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında, o olan biten şeylere baktığımızda tam da 31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır...” dedi... Vay, sen misin, yanıt veren!  İçişleri Bakanı’na, “Bir belediye başkanına neden ahmak diyorsun” diye soramayanlar, bakana verilen yanıtı dillerine doladılar.  Suç üretmek için de İmamoğlu bu sözü Soylu’ya değil YSK üyelerine söylemiş gibi algı yarattılar... İşte bir bardak suda kopardıkları fırtına bu... Kurdun aklına kuzuyu yemek düşmüş..."

TIKLAYIN - Siyasi yasak da isteniyor: YSK üyelerine hakaret iddiasıyla yargılanan İmamoğlu'nun davası bugün görülecek