Medya

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu: Ruhsar Pekcan'ı takip edenlerin başına ne geldi?

03 Mayıs 2021 08:11

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, Ticaret Bakanlığı'na kendisinin ve eşinin ortak olduğu şirket üzerinden dezenfektan alımı yapan eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın göreve gelmesinin ardından bakanlıktaki pek çok bürokratın görevden alındığına işaret ederek, "Sanmayın ki mesele sadece bir gümrük meselesi. Yaşanan olay Türkiye’de devlet düzenine ilişkin kırmızı alarm veriyor. Düşünün, devlette yıllardır görev yapan bir bürokratsınız. Bir sabah elinize bir yazı ulaşıyor. Kendisini Cumhurbaşkanı’nın eşinin yakını olarak tanıtarak gümrükleri atlatmaya çalışan bir tüccara karşı, teyakkuzda olmaya çağırıyor. Milyarların döndüğü gümrükte, söz konusu kişiye karşı uyanık kalmaya çalışıyorsunuz. Derken Cumhurbaşkanı, takip ettiğiniz kişiyi, kimseye sormadan bakan yapıyor." diye yazdı.

Ruhsar Pekcan'ın gümrük sistemini kökünden değiştirdiğini belirten Terkoğlu, "“Bu tüccar nasıl bakan oldu” diye sorguladığınızda “bazı yakınlıklardan”, “bazı tanışıklıklardan” bahsediliyor. Ve siz bu durumda hâlâ namuslu bir bürokrat olarak ülkeye hizmet etmeye çalışıyorsunuz. En küçük memur atanırken köküne kadar araştırmanın yapıldığı ülkede, takip ettiğiniz tüccarın amiriniz yapılmasına şaşırıyorsunuz. Belki de şaşırmıyorsunuz!

Görülüyor ki “her şeyi bilen tek adam”a dayanan devlet sistemi, ya en yakınından çıkan bilgiden bile habersiz ya da bile bile devlete karşı kusur işliyor. Her durumda, yönetme düzeni, ülkenin suça karşı mücadelesini engelliyor, yolsuzlukla mücadelenin bağışıklığını azaltıyor, namusluları cezalandırırken namussuzları yükseltiyor." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...