Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun: Dezenformasyonla Mücadele Merkezi oluşturduk

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bünyesinde Dezenformasyonla Mücadele Merkezi oluşturuldu

05 Ağustos 2022 11:58

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi oluşturulduğunu duyurdu. Altun merkezin koordinatörlüğünü  A Haber köşe yazarı İdris Kardaş'ın yürüteceğini açıkladı. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ülkemize karşı yürütülen sistematik dezenformasyon kampanyalarına karşı İletişim Başkanlığımız bünyesinde müstakil bir birim oluşturduk. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi. Merkezimizin koordinatörü olarak atanan İdris Kardaş'ı tebrik eder, kendisine başarılar dilerim." ifadelerini kullandı.

 

AKP ve MHP tarafından “dezenformasyonla mücadele” amacıyla hazırlandığı belirtilen, ancak internet medyası ve sosyal medyaya yeni yaptırımlar öngören yasa teklifi; 15 Haziran’da TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edilmişti. Ancak AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, 29 Haziran’da yaptığı açıklamada; yasa teklifinin görüşmelerinin ertelendiğini belirtmiş ve “Kamuoyunda dezenformasyon yasası olarak bilinen Basın Kanunu’nu ekim ayına bırakmak durumunda kalmış bulunuyoruz” açıklamasını yapmıştı.

İdris Kardaş kimdir?

İdris Kardaş, 2002-2008 yılları arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi’de eğitim gördü. Kardaş, 2011 yılında döndüğü Bilgi Üniversitesi’nde 5 yıl koordinatörlük yaptıktan sonra 2016 senesinde görevden alındı.

2016 yılında Sabah Gazetesine yaptığı röportajda üniversitenin siyasi görüşlerine ters düşüncede olduğu için kovulduğunu açıkladı.

Bilgi Üniversitesinden ayrıldıktan 1 sene sonra İstinye Üniversitesi’nde akademisyen olarak göreve başladı.

İstinye Üniversitesi Ekonomi ve Politika Araştırmaları Merkezi (EPAM) Koordinatörü olan Kardaş, Aktüel ve A Haber’de köşe yazarlığı yapmaktadır.