Gündem

Cumhurbaşkanlığı: DHKP-C’li 2 teröristin TBMM'de gerçekleştirmeye çalıştığı eylem, doğrudan millet iradesini hedef alan bir saldırı girişimidir

Altun, eylemin iç ve dış tüm bağlantılarının ortaya çıkarılacağını ve hesabının sorulacağını vurguladı

15 Mayıs 2019 07:12

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışanını, rehin almaya çalışan iki kişi hakkında açıklama yaptı. Altun, iki kişinin gerçekleştirmeye çalıştığı eylemi "terör" olarak nitelendirdi.

Prof. Dr. Altun, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden, TBMM'de gerçekleştirilmeye çalışılan eyleme ilişkin olarak paylaşımda bulundu.

Fahrettin Altun, "DHKP-C’li iki teröristin TBMM'de gerçekleştirmeye çalıştığı terör eylemi doğrudan millet iradesini hedef alan bir saldırı girişimidir." ifadelerini kullandı. 

Milletin huzuruna yönelik bu terör eyleminin iç ve dış tüm bağlantılarının ortaya çıkarılacağını ve hesabının sorulacağını vurgulayan Prof. Dr. Altun, şunları kaydetti:

"Şer odaklarınca planlandığı anlaşılan bu terör saldırısını püskürten güvenlik güçlerimizi can-ı gönülden tebrik ediyorum. Türkiye hiçbir terör örgütüne geçit vermeyecek ve teslim olmayacaktır. Gazi Meclisimize ve milletimize geçmiş olsun. 

Bu vesileyle 31 Mart 2015 tarihinde DHKP-C'li teröristlerce şehit edilen Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz'ı bir kez daha saygıyla ve minnetle yad ediyorum. Mekanı cennet olsun."