Gündem

Erdoğan: Zaman zaman şehirlerimizi dolaşan fitne tüccarları var

Erdoğan, Sivas'ta yaptığı açıklamada parti içi muhalefete sert sözlerle yüklendi

04 Eylül 2019 17:39

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas'ta AKP İl Teşkilat Yemeği'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, konuşmasında AKP içi muhalefete eleştirilerde bulunarak, "Zaman zaman şehirlerimizi dolaşan fitne tüccarları var. AK Parti kalesinde gedik açmak isteyen eski üyelerimiz çıktı ama hepsi de saman alevi gibi kısa sürede unutulup gitti. Bunların hepsi birer projedir" dedi. 

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Kongre binasının önünde binlerce vatandaşımızın katılımıyla adeta bir miting havasıyla muhteşem bir program gerçekleştirdik. Milli mücadele kahramanlarımızı rahmetle andık. Şehitlerimizi fatihalarla yâdettik. Şimdi de siz teşkilat mensuplarımızla bir aradayız. İnşallah buradan Orta Anadolu Ekonomik Forumu'na geçecek, iş dünyamızın temsilcileriyle biraraya geleceğiz. Sivas Kongresi'nin 100. yıldönümüne yaraşır vaziyette Sivas gezimizi hitama erdireceğiz.

Sivas 31 Mart'ta "kardeşlik, huzur ve hizmet" dedi

Sizin bu dayanışmanız bize güç ve cesaret veriyor. Sizin bu sevdanız, mücadele azmimizi daha da biliyor. Rabbim yol arkadaşlığımızı, muhabbetimizi daim eylesin diyorum. Güzel toplantıyı tertip ettikleri için Sivas İl Başkanlığımıza ve programda emeği olan dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Milli mücadelenin şehri Sivas 31 Mart seçimlerinde bir kez daha geleceğine, demokrasiye sahip çıktı. Sivas kardeşlik, huzur, hizmet dedi. Yüzde 49,5 oy oranı ile tercihin AK Parti'nin eser ve gönül siyasetinden yana kullandı.

"Kabinemiz yerelde belediyelerimizin yanında yer alacak"

Azmiyle, emeğiyle, dualarıyla yanımızda bulunan Sivaslı kardeşlerimize hizmet dönemidir. Önümüzde 4,5 yıllık icraat dönemi bulunuyor. Teşkilat mensuplarından gece gündüz demeden çalışmalarını bekliyorum. Kabinemiz her an yerelde belediye başkanımızın yanında yer aldı, yer alacaktır. Eksiklikleri süratle gidermenin inşallah yolunda olacağız. 31 Mart’ta Sivas yüzde 49,5 oy oranı ile tercihini bir kez daha AK Parti’nin hizmet siyasetinden yana kullandı.

"Mücadelemizi yürütürken ilhamımızı Sivas Kongresi'nden alıyoruz"

Milletlerin tarihlerinde bazı kader anları vardır. 26 Ağustos’ta 948’inci yılını kutladığımız Malazgirt Zaferi, 566’ıncı İstanbul’un fethi, Çanakkale zaferi milletimiz için böyle birer kader anlarıdır.  Bir asır önce millete cesaret aşılayan Sivas bugün de bizim yolumuzu aydınlatmayı sürdürüyor. Mücadelemizi yürütürken ilhamımızı Sivas’tan, Sivas Kongresi’ne damga vuran emsalsiz direniş ruhundan alıyoruz. Tıpkı Sivas kongresinde olduğu gibi bugün biz de manda ve himaye kabul edilemez diyoruz. Birileri tabi bu mandaları malum mandalarla karıştırıyor. Onlar çok daha muteber. Ama bu manda farklı. Bölücü niyetler karşısında milli sınırlarımız içerisinde vatan bölünmez bir bütündür parçalanamaz diye haykırıyoruz. Vesayet odaklarına karşı milli iradeyi hakim kılmak temel esastır şiarıyla hareket ediyoruz. Sınırlarımız içinde ve dışında yürüttüğümüz beka mücadelesinin rehberi bu ilkelerdir.

"Diyor ki orada Türkiye yok, yazıklar olsun"

Doğu Akdeniz’de iki sondaj gemimiz var, iki de sismik araştırma gemimiz var. Ama birileri diyor ki, “Doğu Akdeniz’de Amerika var, İngiltere var, Fransa var. Şu var bu var. Ama Türkiye Doğu Akdeniz’de yok” diyor. Herhalde anlıyorsunuz ne demek istediğimi. Kardeşlerim, bunlar ne yazık ki hala bayrağımızı tanıyamadılar. Halbuki gemilerimizin üzerinde devasa Ayyıldız bayrağımız var. Diyor ki orada yok, yazıklar olsun. Ama sana da bunu tanıtacağız, er yada geç tanıtacağız.

"Milletimizin kutlu yürüyüşüne ket vurulmasına izin vermeyeceğiz"

Bu süreçte kimi menfaatperestler, celladına aşık kimi zavallılar, milli iradeye kasteden hainleri aklamaya çalışan bazı gafiller de çıkacaktır. Biz içimizdeki bu bedbahtlara ve modern müstemlekelere rağmen duruşumuzu asla bozmayacağız. Sivas Kongresi'nden aldığımız cesaretle yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz. Bayrağımızı gönderden indirmeyeceğiz, vatanımıza namahrem elini değdirmeyeceğiz. Ezanlarımızı susturmayacağız. Milletimizin kutlu yürüyüşüne ket vurulmasına müsaade etmeyeceğiz.

"Millet olarak hiçbir zaman dikensiz gül bahçesinde olmadık"

Arkasında Sivas olanın evelallah sırtı yere gelmez. Boşuna Yiğido demediler. Öyleyse gereğini Sivas bugüne kadar yaptı bugünden sonra da yapacaktır. Türkiye'nin ufkunu aydınlatacak, ülkeyi muassır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacak olanlar sizlersiniz. Bekamıza yönelik saldırıların arttığı bu kritik günlerde Sivas Kongresi'nin temsil ettiği değerlere hepimizin sahip çıkması gerekiyor. Unutmayın Türkiye tarihin hiçbir dönemine kendi başına bırakılmamıştır. Millet olarak hiçbir zaman dikensiz bir gül bahçesinde olmadık. Bağımsızlığımıza adeta her evden bir şehit vererek kazandık. Cumhuriyetimizi uzun ve çetin mücadeleler sonucunda kurduk.

"Zaman zaman şehirlerimizi dolaşan fitne tüccarları var"

Biz kadro olarak birbirimize kenetlenirsek önümüze kimse set çekemez. Zaman zaman şehirlerimizi dolaşan fitne tüccarları var. Sivas bu fitne tüccarlarına prim vermeyecektir. Biz milletimizin efendisi değil hep hizmetkarı olduk. 

"Bunların hepsi projedir"

AK Parti kalesinde gedik açmak isteyen eski üyelerimiz çıktı ama hepsi de saman alevi gibi kısa sürede unutulup gitti. Siyasi hırsları, ihtirasları uğruna AK Parti'ye zarar vermek isteyenlerin sonu hep hüsran olmuştur. Bunların hepsi birer projedir. Milletimiz her türlü tuzağı sandıkta bozmuştur. Bİz başkalarına değil kendimize bakacak kendi işimize yoğunlaşacağız. Bizim siyasetimizde yarış hayır için yapılır. Milletle inatlaşmak diye bir anlayış söz konusu değildir. Hiçbir zaman kibir, gurur bunu semtinize uğratmayın."