Gündem

Çorumlular, şehrin Yozgat'a bağlanmasını istiyor

“Çorum’un sorunlarını ancak siz halledersiniz”

04 Mart 2019 10:24

T24

Yıllardır AKP hükümetinden destek alamadığını öne süren Çorumlular kendi milletvekillerinden umudu kesince, komşu kentin vekillerinden kendilerine sahip çıkmasını istediler.

Yozgat merkez nüfusunun Çorum merkez nüfusunun üçte biri kadar olmasına rağmen, yıllardır Yozgat’ın devletten daha çok yatırım alması nedeniyle sitem eden Çorumlular, son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yozgat’a havaalanı ve askeri acemi birliği sözü vermesiyle tepki göstermeye başladı.

Bazı Çorumlular sosyal medya hesaplarından, "Çorum’u Yozgat’a bağlayın" paylaşımları yapmaya başladı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İyi Parti Çorum İl başkanı Bekir Özsaçmacı, iktidarın Yozgatlı milletvekillerine çağrıda bulunarak, “Çorum’un sorunlarını ancak siz halledersiniz” dedi.

Özsaçmacı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Yozgatlı vekiller, biz tarlada hayvan otlatırken uçağı havada gören masum Çorumlularız, tren gelir hoş gelir türküsünü nostaljik TV kanallarında gören alçak gönüllü Çorumlularız. Otobanın şehirden 21 km uzaktan geçen garip Çorumlularız biz. Sanayiniz bizden büyük, şehriniz bizden büyük, makine sanayiniz dünya çapında, hele birde leblebiniz var ki tartışmasız, üzerinde oturduğunuz topraklar en eski medeniyet olan Hititler sizlerin elinde dünyaya açıldı, her alan ve zeminde büyüksünüz belli… Tabii herkes mutlu olduğu için yaptığınız işlere devam edebilirsiniz, sıkıntı yok. Ancak Çorumlu vekiller çok akıllıdır. Size bir kere anlatılan konuyu biz onlara on kere anlatırız, o kadar zekidirler."