Gündem

Çorlu tren kazası davasında ikinci duruşma Halk Eğitim Merkezi'nde görülecek

Davanın ilk duruşmasında mahkeme heyeti davadan çekilmişti

29 Temmuz 2019 10:20

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 25 kişinin öldüğü, 328 kişinin yaralandığı tren kazasının ikinci duruşması 10 Eylül'de Çorlu Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda yapılacak. 

Davanın 3 Temmuz'da Çorlu Adalet Sarayı Konferans Salonu'nda yapılan ilk duruşmasında bazı aileler salonun 'küçük olması' nedeniyle içeri alınmamıştı. İçeri alınmayan ailelerin mahkeme salonu önündeki protestosuna polis müdahale etmiş, duruşma başladıktan kısa bir süre sonra da mahkeme heyeti davadan çekilmişti. 

Dosyanın Çorlu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verilmesinin ardından ikinci duruşma tarihi 10 Eylül olarak belirlendi. 

TIKLAYIN: Çorlu tren faciasında ilk duruşma | Mahkeme heyeti davadan çekildi

Ne olmuştu? 

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde, 25 kişinin yaşamını yitirdiği tren faciasıyla ilgili ‘asıl kusurlu’ bulunan TCDD personeli Turgut Kurt, Özkan Polat, Celaleddin Çabuk ile Çetin Yıldırım’ın ‘taksirli ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan 2’şer yıldan 15’er yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

"Bütün sorumlular yargılansın" diyen aileler bir yıldır, adliye önlerinde adalet nöbeti gerçekleştirip seslerini kamuoyuna duyurmak için çabaladı. 12 Haziran'da Anayasa Mahkemesi önünde yaptıkları basın açıklaması sırasında ailelere polis müdahale etti.