Gündem

ÇOKSEV’den onkoloji hastası çocuklara yılbaşı kutlaması

27 Aralık 2019 11:06

Çocuk Kanserleri Sevgi ve Dayanışma Derneği (ÇOKSEV), İstanbul Üniversitesi, Onkoloji Enstitüsü Pediatrik-Hematoloji Onkoloji Bilim Dalı’nda takip ve tedavi gören çocuklar için ‘Yeni Yıl Kutlaması’ düzenledi. Organizasyon, kanser tedavisi gören çocuklar ve aileleri için moral kaynağı oldu.

Çocukluk çağı kanserlerinin yaklaşık yüzde 75’i erken tanı, çok disiplinli (kemoterapi, radyoterapi, cerrahi v.b) bir yaklaşımla hızla, uygun, güncel tedaviler uygulanarak iyileştirilebiliyor. Ancak çocukların bu uzun ve zorlu tedavi süreçlerinde, mutluluklar yaratan, yaşama bağlılıklarını artıran moral destekler de oldukça önem taşıyor. Bu doğrultuda çocuklara moral verecek ve onları mutlu edecek çeşitli organizasyonlar düzenleyen Çocuk Kanserleri Sevgi ve Dayanışma Derneği (ÇOKSEV) 26 Aralık 2019’da 'Yeni Yıl Kutlaması’ organize etti.

Güncel tıbbi tedavi ve duyarlı kişi ve kuruluşların maddi ve manevi desteğiyle çocukların iyileşmelerinde elde edilen başarının git gide artacağına inanan ÇOKSEV Derneği Başkanı Prof. Dr. Rejin Kebudi: “Çocuklarımızı hemen hemen her özel günde mutlu etmeye çalışıyoruz. Yeni yılın gelişini kutlamak için yaptığımız bu organizasyonda da çocuklarımızın gözlerindeki mutluluğu görmek istedik. Çünkü yeni yılın her zaman sağlık ve mutluluk getirmesini diliyoruz, bu temenniler çocuklarımızın yanı sıra aileleri için de bir umut ışığı oluyor. Çünkü bu süreci çocuklarımızla birlikte aileleri de yaşıyor. Bizler tedaviyi çok iyi yapmakla birlikte onların ruhen de mutlu olmalarını sağlamak durumundayız. Umuyoruz ki yeni yıl tüm çocuklarımıza sağlık ve mutluluk getirsin.” şeklinde konuştu.

 2018’de Amerikan Klinik Onkoloji Derneği tarafından verilen Uluslararası Onkoljide Kadın Lider ve Mentor Ödülü’nü alan ÇOKSEV Deneği Başkanı Prof. Dr. Kebudi: “Çocuklarımıza “Yeni Yıl Kutlaması” için mekânlarını tüm olanakları ile açan Sevil & Zafer Gönen’e, Çocuk Kanserleri Sevgi ve Dayanışma Derneği gönüllü annelerine, hediyeleriyle katkıda bulunan Rotary 2420 Bölge Eşlerine, hayırsever dostlarımıza, bize destek olan, değerli sanatçılarımıza, değerli basın mensuplarına, özveriyle çalışan sağlık ekibimize şahsım, yönetim kurulumuz ve çocuklarımız adına teşekkürlerimizi sunuyorum.” dedi.