Gündem

Cinsel saldırıdan yargılanan akademisyen, meslek yüksek okuluna müdür olarak atandı

Cinsel saldırı suçu hakkındaki davanın sonraki duruşması 25 Haziran'da gerçekleşecek

22 Nisan 2019 18:09

Namık Kemal Üniversitesi öğretim üyesi M.N.M.’nin üniversiteye bağlı Malkara Yüksekokulu’na atanması tepkiyle karşılandı.
 
Tekirdağ’da bulunan Namık Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. M.N.M. geçen hafta aynı üniversitede öğretim üyesi T.Ö.’ye cinsel saldırıda bulunmaktan hâkim karşısına çıktı.

Bianet'in haberine göre, duruşmada savunma yapan M.N.M. suçlamaları kabul etmedi, konuyla alakasız başlıklarda konuştu.

Mahkeme, M.N.M.’nin sözlü tacizlerini gerçekleştirdiği telefon ses kayıtlarının Adli Tıp incelemesinin akıbetinin sorulması için müzakere yazılmasına karar verdi. Davanın sonraki duruşması 25 Haziran’da gerçekleşecek ve M.N.M.’nin hukuki durumu hakkında karar verilecek.  

Ancak, bugün itibariyle M.N.M. üniversiteye bağlı Malkara Yüksekokulu'na  müdür olarak atandı. Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, makam aracıyla yüksekokula giden M.N.M. görevine başladı. M.N.M.’nin ismi, yüksekokulun web sayfasında da “müdür” titriyle yayınlandı.  

Malkaralılar tepkili 

Öte yandan, Malkara Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İlçe örgütünden bir yetkili de, yaptığı açıklamada, “cinsel saldırı”dan yargılanan birini yüksekokulda istemediklerini ve süreci takip edeceklerini söyledi. Yetkili, Malkaralıların da M.N.M.'yi istemediklerini belirtti.