Gündem

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Saray'ın kibirlisi 23 Haziran'dan ders almamış 

26 Ağustos 2019 15:21

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Demokratik rejimin namusu sandıktır, milletimiz sandıkta kendi kaderine sahip çıkmıştır. Saray'ın kibirlisi 23 Haziran'dan ders almamış. Bu başkanların adli olarak kamu hizmetine girmelerinde sıkıntı yoktur." dedi.

Öztrak, "Başkanlara görev verilmeyecekti madem, aday olmalarına neden izin verdiniz? Bunun için bu karar siyasidir diyoruz. Sandıktan çıkana hep beraber saygı göstermek zorundayız. Demokrasilerde sandık namustur. Biz milletimizin seçme ve seçilme hakkına sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi. 

Öztrak, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelttiği tatil eleştirisine de "Beyefendi hayatında tatil yapmamış. Kendileri darbe girişiminde Marmaris’te çalışma kampında mıymış? Geçtiğimiz haftalarda neredeydiler, kimlerle tatil yaptılar? ‘Kardeşim Esad’ ile Bodrum’da kim tatil yaptı?" yanıtını verdi. 

Öztrak, "İmralı ile mektup arkadaşlığı yaptınız, kardeşini TRT'ye çıkardınız, hadi bakalım oraya da kayyım atayın. Ormanlarımızı koruyacak bir uçağımız bile yokmuş. Hurda denilen uçaklar Arnavutluk'taki yangına müdahale etmişti. Müdahale etmedikleri bir tek kurum kalmadı. Bu uçakların hurdaya çıkmasına nasıl göz yumdunuz?" diye konuştu. 

Öztrak konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"THK ile Tarım ve Orman Bakanı arasındaki anlaşmazlık İzmir'de ormanlık alanın küle dönmesine sebep oldu. Olan güzel ülkemize oluyor. Türkiye bu beceriksiz kadronun elinde savruluyor. Hepimiz vergi ödüyoruz. Ama Cumhurbaşkanlığı Kurulu'ndakilerden damga vergisi dışında vergi alınmıyor. Bunun nedeni ne? Saray sosyetesi için alınan çifte maaşlar sıradan işlerdendir. Siz şahlanıyorsunuz, milletimiz seyrediyor. 

Piyasada nakış akışı durmak üzere. Borcunu ödeyemeyen vatandaşlarımız sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya çalışıyor. Sosyete damat ortada yok. Dün geceki dalgalanmaların arkasında ne var araştırılmalıdır."