Politika

CHP'nin Beyoğlu adayı Taş: Biz kazanırsak, rantçılar kaybedecek

"GBT’lere bakınca onların da cumhurbaşkanlığı gibi şeylerden muaf olmaları gerekiyor"

30 Mart 2019 13:05

CHP'nin Beyoğlu Belediye Başkan adayı Alper Taş, kazanması halinde yüzde birlik kesimin kaybedeceğini bunların da rantçılar olacağını söyledi. Taş, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın “GBT’ler hazır, bazı seçilenleri düşürürüz" açıklamasıyla ilgili olarak "GBT’lere bakınca onların da cumhurbaşkanlığı gibi şeylerden muaf olmaları gerekiyor" dedi.

CHP'nin Beyoğlu Belediye Başkan adayı Taş, seçim çalışmalarıyla ilgili Bianet'ten Evrim Kepenek'in sorularını yanıtladı.  Taş söyleşisinin bir bölümü şöyle:

“GBT’ler hazır, bazı seçilenleri düşürürüz” gibi söylemleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

GBT’lere bakınca onların da cumhurbaşkanlığı gibi şeylerden muaf olmaları gerekiyor. Bir insanın belediye başkan adayı olmasını engelleyecek bir yasa karar var mı mahkeme kararı var mı? Buna bakmak lazım.

 Türkiye’de zamanında devlet herkesi fişlemiş devletin arşivlerine bakılmaz hukuk devletinde bir kişinin belediye başkan adayı olmasını engelleyen bir durum var mı hukuken ona bakılır.

Herkes millet iradesine saygı duyacak. Kendileri bu kavramı çok kulandı zamanında. “Millet iradesi millet iradesi” Şimdi ne oldu? Mahkeme kararı olmadan bu iş olmaz, bu işin sonu yok.  Bu bir tehdit halk da bunlara pabuç bırakmıyor. Halkımızı kararlı görünüyor.  Bu söylemler, seçimi kazanmak için yapılan manevralar.

Pazar günü ne yapacaksınız?

Pazar günü seçim sandıklarını gezeceğiz. Oradaki insanlarımıza “merhaba” diyeceğiz. Akşam artık sandık güvenliğini sağlayan arkadaşlardan ve seçim kurulundan gelen sonuçlara bakacağız. Umarım, hep birlikte kazandık diyeceğiz. Bu güzelliği hepimiz yaşamak istiyoruz.

Kaybeden bir kesim olacak elbette. Yüzde birlik bir kesim bu kesim. Onlar da rantçı olan kesim olacak. Herkesi mutlu edemeyiz, bu da doğru bir yaklaşım olmaz. Biz kazanırsak Beyoğlu kazanacak diye düşünüyorum

“Sandıklara yüklenme zamanı”

Son olarak bizim aklımıza gelmeyen ancak sizin eklemek istedikleriniz nelerdir?

Seçmenlerimiz, yurttaşlarımız her ne olursa olsun, sandığa gidip iradelerini yansıtsınlar. Hele bizim kazanmamızı isteyen herkes, umutsuzluğa düşmeden, sandıklara gidilsin ve sandıklara sahip çıkılsın. Yüz yüzdük kuyruğuna geldik, şimdi sandıklara yüklenme zamanı.