Politika

CHP'nin 'Akdeniz Üniversitesi'ndeki intihar olaylarının arkasında yatan nedenlerin araştırılması' önergesi reddedildi

14 Haziran 2022 20:56

T24 Haber Merkezi

TBMM Genel Kurulu'nda bugün İyi Parti'nin "TMSF'ye devredilen şirketlerin ve faaliyetlerinin araştırılması", HDP'nin "basın ve ifade özgürlüğü", CHP'nin ise "Akdeniz Üniversitesi kampüsünde bulunan KYK yurtlarında öğrenci intiharlarına" ilişkin grup önerileri ayrı ayrı ele alındı. İyi Parti, HDP ve CHP'nin önerileri reddedilirken, AKP'nin, meclisin çalışma takvimine ilişkin grup önerisi kabul edildi.

TBMM'nin bugünkü Genel Kurulu'nda İyi Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın, İl Özel İdarelerine ve Belediyelere Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden Pay Verilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin doğrudan gündeme alınması önergesinin oylaması yapıldı. Yapılan yoklamada, toplantı yeter sayısı bulunamadı.

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ise partisinin grup önerisi üzerine yaptığı konuşmada, Akdeniz Üniversitesinde öğrencilerin intihar ettiğini gündeme getirerek, bu intihar olaylarının arkasında yatan nedenlerin araştırılmasını istedi.

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, basın özgürlüğünün önemine değinerek, bu özgürlüğün sadece basın mensuplarının kendisini ifade etme hakkı değil, aynı zamanda halkın haber alma hakkı olduğunu vurguladı.

İyi Parti, HDP ve CHP'nin grup önerileri kabul edilmedi. Daha sonra AKP'nin grup önerisinin görüşmelerine geçildi. Yapılan oylamada TBMM'nin çalışma takvimine ilişkin grup önerisi ise kabul edildi.