Gündem

CHP'li Yalım: İkinci el araçlarımızın fiyatı düşecek diye kimse endişelenmesin

27 Temmuz 2022 08:55

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, "İkinci el araçlarımızın fiyatı düşüyor ve düşecek diye kimse endişelenmesin, bu doğrultuda sizin alacağınız 2. el ve sıfır arabaların fiyatı da düşeceği için kârlı olan yine sizlersiniz” dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye'de yaşayan vatandaşların yüzde 95'inin bu gelir düzeyi, zamlar ve geçim şartları ile sıfır araba alamayacağı sözlerini hatırlatan Yalım, “Genel başkanımız vatandaşların birkaç ay daha sabredip araba almamalarını tavsiye etti. Ben de bunun üzerine kendilerini aradım. Yapmış olduğu bu çalışmanın halkımıza umut olduğu için sizlerin adına kendilerine teşekkür ettim. Bu vergi meselesi ile ilgili tam olarak nasıl bir indirim taahhüttü yaptığının bilgisini aldım” dedi.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre, konu hakkında Volkswagen markasının Passat modeli ile bir fiyat çalışması yapan Yalım, günümüzde 993 bin 500 TL fiyatı olan aracın, indirim sonrası 553 bin TL'ye ineceğini belirtti.

Yalım, “Bu durum karşısında 2. el araç fiyatları makul fiyatlara inecek. İkinci el araçlarımızın fiyatı düşüyor ve düşecek diye kimse endişelenmesin, bu doğrultuda sizin alacağınız 2. el ve sıfır arabaların fiyatı da düşeceği için kârlı olan yine sizlersiniz” diye konuştu.