Politika

CHP’li Torun’dan AKP'li Özhaseki’ye: Siz belediyeciliği milletin parasını yandaş vakıflara aktarmak olarak görüyorsunuz

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "CHP Belediyesi denilince akla; çöp, çamur ve yolsuzluk gelir" demişti

04 Ağustos 2022 16:54

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin “CHP Belediyesi denilince akla; çöp, çamur ve yolsuzluk gelir” sözlerine tepki gösterdi. Torun, Özhaseki’ye “Siz bu ülkenin bütün kaynaklarını kullanmanıza rağmen, her türlü desteği görmenize rağmen haliniz ortada. Sayın Özhaseki, siz belediyeciliği milletin parasını yandaş vakıflara aktarmak olarak kabul ediyorsunuz” yanıtını verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başkanlığında; Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ve Antalya Milletvekili Cavit Arı’dan oluşan Yerel Yönetimler Heyeti, Adıyaman’da ziyaretlerde bulundu. Torun, Adıyaman İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında  AKP Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki'nin, Uşak'ta CHP'li belediyelerine yönelik eleştirine yanıt verdi.  

Sözcü'den Ahmet Kaya'nın haberine göre, AKP'nin hala 31 yerel seçimlerini unutmadığını söyleyen Torun, "Belediyelerimize her türlü baskıyı, engellemeleri yapmalarına rağmen, belediyelerimizin sorunları çözmesi, tıkır tıkır çalışması, vatandaşlarımıza hizmet etmesi bunları öyle rahatsız etmiş ki ‘ne yapsak ne etsek de bu belediyeleri halkın gözünden düşürsek' diye uğraşıyorlar." dedi.

Torun açıklamalarına şöyle devam etti:

Düşüremezsiniz. Özhaseki'ye şunu söylemek istiyorum. Hazır Uşak'a gitmişken belediyenin 150 kamyon kaldırım taşını kaybettiği ifade edildi. O kayıp taşların peşine düş bakalım, hazır oradayken onları bir bul bakalım. Yıllardır ağızlarına dolamışlar çöp, çukur, çamur…

Siz bu ülkenin bütün kaynaklarını kullanmanıza rağmen, her türlü desteği görmenize rağmen haliniz ortada. Sayın Özhaseki, siz belediyeciliği milletin parasını yandaş vakıflara aktarmak olarak kabul ediyorsunuz.

Biz o paraların kuruş kuruş hesabını veriyoruz. Sizin belediyeleriniz de açıklasın da bir görelim bakalım. Ama sizin belediyeniz Ankara'da 801 milyon doları Ankapark'a gömdü hiç sesinizi çıkarmadınız.

İstanbul'da 85 milyar dolarlık imar rantını yaratıp birilerine aktarırken hiç sesiniz çıkmadı. Ama Sayın Özhaseki artık o devirler kapandı. Biz halkın parasını halka harcıyoruz.