Gündem

CHP'li Tanal, partisine çıkan oyu az söyleyen A Haber muhabirine canlı yayında müdahale etti

A Haber muhabiri, Ümraniye'de CHP'ye çıkan 99 oyu, 86 olarak aktarınca CHP İstanbul Milletvekili Tanal, canlı yayında müdahale etti

04 Nisan 2019 18:08

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, AKP'nin yaptığı itiraz sonucu yeniden sayılan sandıklarda Ümraniye'de partisine çıkan 99 oyu canlı yayında 86 olarak aktaran A Haber muhabirine tepki gösterdi. Tanal ile A Haber muhabiri arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı.  

Yüksek Seçim Kurulu'nun açıkladığı sonuçlara göre, 31 Mart yerel seçiminde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı CHP'li Ekrem İmamoğlu kazandı. Ancak AKP'nin "oyların çalındığı" iddiasıyla itirazları sürüyor. İktidar partisinin itirazları üzerine bazı ilçelerde oylar tekrar sayılıyor. 

Geçersiz oyların en çok olduğu Ümraniye'de sayım tamamlandı. Oyların yeniden sayılması sonucu  AKP’ye 384,  CHP’ye 99 oy eklendi. 

Ümraniye İlçe Seçim Kurulu'ndaki sayımı takip eden CHP İstanbul Milletvekili Tanal, buradan canlı yayın yapan ve CHP'ye çıkan oyu 86 olarak aktaran  A Haber muhabirini düzeltti. CHP'ye 99 oy çıktığını söyleyen Tanal ile A muhabiri arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı.