Gündem

CHP'li Öztrak: Bahçeli alınmasın ama dün, "Cumhurbaşkanı olmaz" dediği kişinin bekçiliğine soyunandan bize kardeş olmaz

"Hayat pahalılığının tek sorumlusu: Recep Tayyip Erdoğan yönetimi"

05 Şubat 2019 07:28

Dün gerçekleştirilen CHP Merkezi Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirdiği belirtildi. Kulislerden edinilen bilgilere göre Öztrak, "Sayın Bahçeli alınmasın; dün "evdeki paraları sıfırlarken haysiyetini sıfıra düşürenden Cumhurbaşkanı olmaz" deyip sonra da kendi koltuğunun bekası uğruna bu sözleri söylediği kişinin bekçiliğine soyunandan da bize kardeş olmaz" ifadesini kullandı.

Öte yandan Öztrak, hayat pahalılığından da yakınarak, "Yarım kiloluk fiyat etiketlerini gözümle gördüm. Gramla ve taneyle yapılan alışverişleri gözlemledim. Bu pahalılığın bir tek sorumlusu var: Recep Tayyip Erdoğan yönetimi" dedi.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre Öztrak, partisinin MYK toplantısına ilişkin özetle şu açıklamaları yaptı:

"Pahalılık milleti eziyor"

"Enflasyon açıklandı. Hayat pahalılığı milletimizi ezmeye devam ediyor. TÜİK’in resmi rakamlarıyla dahi çarşıdaki kriz saklanamıyor. 12 aylık mutfak enflasyonu yüzde 32’ye ulaşmış.

"Sorumlusu Erdoğan"

"Yarım kiloluk fiyat etiketlerini gözümle gördüm. Gramla ve taneyle yapılan alışverişleri gözlemledim. Bu pahalılığın bir tek sorumlusu var: Recep Tayyip Erdoğan yönetimi. Yeni zamlar geliyor ama seçimden sonra.

"Zararlar bize kaldı"

"Türk Telekom zarar açıkladı. Kârlar Lübnanlılara, zararlar bize kaldı. Benzerini Sakarya’da Tank Palet fabrikasından yapmaya çalışıyorlar.

"Peşkeş çekmeyen kardeşimiz"

"Bu topraklarda yaşayan, ülkesini, bayrağını, halkını seven, koltuk için milletini bölmeyen, Katar ordusuna ülkesinin savunma sanayiini peşkeş çekmeyen, özgürlüklerden, demokrasiden yana olan herkesi kardeş biliriz.

"Koltuk bekçisinden kardeş olmaz"

"Ancak Sayın Bahçeli alınmasın; dün 'şehitlerin vebalini taşıyan bebek katiliyle müzakere yapan, teröristlere kucak açandan; vatanı bölme hedefinde olandan; villalara balya balya doları yığandan, kamu arazilerini zimmete geçirenden, evdeki paraları sıfırlarken haysiyetini sıfıra düşürenden Cumhurbaşkanı olmaz. TSK’ye kumpas kurandan başkomutan olmaz' deyip sonra da kendi koltuğunun bekası uğruna bu sözleri söylediği kişinin bekçiliğine soyunandan da bize kardeş olmaz."