Gündem

CHP'li Özel'den TBMM Başkanı Şentop'a: Tarafsızlığını tamamen ortadan kaldırmıştır

"Orada tarafsız Meclis Başkanı'nın ne işi var?"

08 Aralık 2022 16:20

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, dün AKP’nin başörtüsüyle ilgili anayasa değişiklik teklifine ilişkin Cumhurbaşkanlığı’nda düzenlenen toplantıya TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un da katılmasını, “Meclis Başkanı bu tutumu ile tarafsızlığını tamamen ortadan kaldırmıştır. Gerçekten artık nasıl güveneceğiz, nasıl onun yönettiği bir Meclis’te görev yapabileceğiz. Hepimiz açısından sıkıntı” diye eleştirdi.

TBMM Genel Kurulu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2021 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifleri ile 2023 Yılı Bütçe Kanun Teklifleri görüşülüyor.

CHP'li Özel, Cumhurbaşkanlığı'nda dün yapılan AKP’nin başörtüsüyle ilgili anayasa çalışmasına TBMM Başkanı Şentop’un da katılmasını eleştirdi. Özel, yerinden söz alarak Şentop’a şu eleştirileri yöneltti:

“Adalet ve Kalkınma Partisi’nin hazırladığı, geçtiğimiz günlerde imzaya açtığı anayasa teklifi üzerinde toplantı. Cumhurbaşkanı orada, grup başkanvekili orada, bakanlar var ama bir de Meclis Başkanı var. Anayasa değişikliği teklifi Adalet ve Kalkınma Partisi’nin hazırladığı bir teklif. Zaten bakanların filan olması anayasaya aykırı da Meclis Başkanı gibi bir tarafsızlık makamı nasıl oluyor da gidip bir partinin anayasa çalışmasına katılıyor. Meclis Başkanı, bu tutumu ile tarafsızlığını tamamen ortadan kaldırmıştır. Gerçekten artık nasıl güveneceğiz, nasıl onun yönettiği bir Meclis’te görev yapabileceğiz.

"Orada tarafsız Meclis Başkanı'nın ne işi var?"

Hepimiz açısından sıkıntı. Ayrıca yapılan iş o kadar da tuhaf bir duruma evrildi ki, mümkün mertebe bütün AK Partili arkadaşları takip etmeye çalışıyorum, Sayın Fatma Aksal, geçen gün tweet attı. 'Anayasa değişikliğimizi grupta imzaladım' diye. Değişiklik teklifini gazeteciler ve biz merak ediyoruz. Diyorlar ki ,‘henüz metin yok’. Metinsiz imzalar mı atılıyor, Fatma Aksal’a da sormak lazım, AK Parti grubuna sormak lazım. Fatma Aksal’ın imzaladığı metin, dün nasıl müzakereye açılıyor, orada tarafsız Meclis Başkanı'nın ne işi var? Neresinden tutacağını bilemediğimiz tam bir hukuksuzluk hali, parti devleti, devleti tahakküm altına almış parti görüntüsü.” (ANKA)