Politika

CHP'li Kaftancıoğlu: Biz aslında farkı biraz daha fazla bekliyorduk

"AA'nın ve AKP'nin yaptığı manipülasyonlara karşı Ekrem Bey'le birlikte çok iyi bir süreç yürüterek meselenin üstesinden gelmeye başardık"

02 Nisan 2019 10:53

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kaftancıoğlu, “Biz aslında farkı biraz daha fazla bekliyorduk” dedi.

Yerel seçim sonuçlarına ilişkin Birgün'den Uğur Koç'a konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, il örgütünün beş buçuk aydır sandık ve seçim güvenliği için hazırlandığını söyledi. Yaptıkları hazırlıklar nedeniyle sandıklar açıldığında çok rahat olduklarını kaydeden, Kaftancıoğlu, "Biz aslında farkı biraz daha fazla bekliyorduk. AA'nın ve AKP'nin yaptığı manipülasyonlara karşı Ekrem Bey'le birlikte çok iyi bir süreç yürüterek meselenin üstesinden gelmeye başardık. Bizim için süreç hala devam ediyor, bitmiş değil. Bütün itirazlar vs. yapıldıktan sonra, süreç nihayete erecek ve İstanbul yeni başkanıyla gerçek manada buluşacaktır" ifadelerini kullandı.

İstanbul'u yeni başlangıç beklediğini söyleyen Kaftancıoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu yeni başlangıç da herkesin, her kesimin yerel yönetimden eşit hizmet alacağı, belediye kaynaklarının doğru kullanılacağı, belediyede üretilen rantın İstanbul halkıyla eşit paylaşılacağı ve öncelikli yatırımların doğru biçimde yapılacağı bir dönem olacak.

Mesela trafik problemi varken kanal İstanbul'un projeye alınmayacağı, birilerine sırf para kazandırmak için İstanbul halkının aleyhine olan işlerin ihale kılıfı altında verilmeyeceği bir dönem başlıyor. Artık insanların birbiriyle paylaşarak, kaynaşarak yaşayacağı bir dönem başlıyor. İstanbul bundan sonra bir barış kenti olacak."