Gündem

CHP'li Hamzaçebi: Şehit askerlerden biri, uçuştan önce eşini arayarak 'Helikopter arızalı' demiş

Mehmet Akif Hamzaçebi, Sancaktepe'deki kazada şehit olan askerlerin aileleri ile görüştü

11 Şubat 2019 22:25

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, “İstanbul Sancaktepe’de meydana gelen kazada şehit olan pilotlardan birinin önce eşini arayarak helikopterin arızalı olduğunu söylediğini” belirtti.

Hamzaçebi, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Şehitlerimizin ailelerini hastanede ziyaret ettim. Gözyaşları içindeki bir kadınımız "helikopterde bulunan eşinin uçuştan önce kendisine telefon ederek helikopterin arızalı olduğunu" söylediğini söyledi. Havuz medyası bu bilgileri veremez. Televizyonlar, gazeteciler gelip gerçeği araştırmak yerine yetkililerin standart açıklamalarını verip, varsayımlar üzerine uzmanları(!) konuşturup gerçeği karartıyorlar. Yazıklar olsun."

Ne olmuştu?

İstanbul Çekmeköy'de Kirazlıdere Mahallesi'ndeki Parkverde Sitesi içindeki parka UH-1 tipi askeri helikopter düştü. Kaza yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edildi. 4 asker hayatını haybetti.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, helikopterin zorunlu iniş yaparken düştüğünü belirtti

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Çekmeköy'de askeri helikopterin düşmesine ilişkin soruşturma başlattı. Olayla ilgili bir başsavcı vekili ve iki savcı görevlendirildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise "İstanbul / 4'üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait UH-1 tipi helikopterimiz, henüz bilinmeyen bir nedenle Çekmeköy'de kaza kırıma uğramıştır. Kazada 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Olayla ilgili inceleme başlatılmıştır" ifadeleri kullanıldı.