Gündem

CHP'li Gürer 'sınavsız memur' alımını sordu

"Son 5 yıl içinde 36 kişi sınavsız atandı"

24 Mart 2019 15:06

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ‘sınavsız memur alımıyla’ ilgili soru önergesi verdi. Önergeye yanıt veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bakanlıklarına son 5 yıl içinde 36 kişinin istisnai kadrodan sınavsız atama yapıldığını açıkladı. 

Birgün'deki habere göre, Gürer’in önergesine yanıt veren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren bakanlıklarına 30 istisnai atama yapıldığını, bunların 25’inin halen görevde olduğunu belirtti. Bakan Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı’na bağlı AB Başkanlığı’na ise aynı dönemde istisnai kadro aracılığıyla 6 kişinin göreve başladığını bunların sadece birinin halen görevde olduğunu ifade etti. 

Gürer, ataması yapılan 10 kişinin başka görevlere atandığının anlaşıldığını belirterek, “Sınavsız memur yapılması anlamına gelen bu uygulamaya sadece Dışişleri Bakanlığı’nda değil, pek çok bakanlıkta rastlanmaktadır. Özel durum ve ihtiyaç halinde memur liyakatlı sınava tabi tutularak alınabilir ama bu durum keyfiliğe dönerse orada haksızlıklar da oluşur” dedi.