Gündem

CHP'li Erkek'ten Kaz Dağları'ndaki AKP detayına tepki: İktidar altın şirketiyle kol kola girmiş

"Kaz Dağları ‘enkaz dağları’ olursa geleceğimizi kaybedeceğiz”

15 Ağustos 2019 09:40

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, AKP Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan’ın eşi Fatih Erdoğan’ın ortağı olduğu şirketin ağaç talanı yapılan Kaz Dağları’ndaki çalışmada altyapı işi yapmasına tepki gösterdi. “İktidar sahipleri siyanürlü altın madenciliğini savunuyor" diyen CHP'li Erkek, "İktidar milletvekilleri altın şirketlerinin tarafında. Kulakları var duymuyorlar, gözleri var görmüyorlar. Çünkü altın şirketleriyle kol kola girmiş durumdalar. Kaz Dağları ‘enkaz dağları’ olursa geleceğimizi kaybedeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

TIKLAYIN -  Binlerce ağacın kesildiği Kirazlı'da AKP detayı

Çanakkale Kirazlı’da Kanadalı Alamos Altın Şirketi ile birlikte Kaz Dağları’nda doğaya büyük zarar veren altın madeninde altyapı ve toprak işlerini yürüten Çiftay Şirketi’nin ortağının, AKP Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan’ın eşi, Rizeli işadamı Fatih Erdoğan’a ait Pasifik İnşaat şirketi olduğu ortaya çıkmıştı Buna tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Erkek, Kaz Dağları’nın bir ekosistem ve dünyanın ender doğal yaşam alanlarından biri olduğunu söyleyerek, Kirazlı’daki altın maden sahasında ağaç kesiminin özellikle 31 Mart’tan sonra hızlandığını kaydetti. Erkek, İstanbul seçimlerinin ardından ağaç kesiminin kamuoyunda tepki çeken boyuta ulaştığını ve 200 binin üzerinde ağacın kesildiğini ifade etti.

Erdoğan: Alamos Gold ile ortaklığımız yok

CHP'li Erkek'in iddialarına ilişkin açıklama yapan Fatih Erdoğan, Kanadalı Alamos Gold şirketinde, taşeronu veya herhangi bir şekilde ilişkili hiçbir şirkette ortaklığı ve  hissesi olmadığını söyledi. Erdoğan açıklamasında, "Pasifik ve Çiftay grupları 2015 yılında, bir gayrimenkul projesi için, sadece bu  gayrimenkul projesi faaliyetleri ile sınırlı olacak şekilde Pasifik Çiftay İş Ortaklığı'nı kurmuştur. Bu iş ortaklığının, ilgili gayrimenkul projesi dışında herhangi bir iş ve işlem yapması söz konusu değildir.  Pasifik Grubu olarak faaliyet alanlarımız; gayrimenkul, inşaat, taahhüt, lojistik ve demiryolu taşımacılığı, gıda, tesis yönetimi ve işletimidir. Faaliyet alanlarımız arasında madencilik, doğrudan veya dolaylı, hiçbir şekilde yer almamaktadır. Haberde bahsi geçen işle uzaktan yakından alakamız olmadığı gibi, hiçbir bilgimiz de yoktur" ifadesini kullandı.