Medya

CHP'li Çakırözer Adalet Komisyonu'ndan bildirdi: Yargıtay üyesi açık seçik uyardı; '29. madde ciddi sakıncalar doğurabilir!'

15 Haziran 2022 21:23

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, "sansür yasası" görüşmelerinin devam ettiği Adalet Komisyonu'na çağrılan Yargıtay üyesinin 29. madde ile ilgili uyarısını paylaştı. Çakırözer, "Komisyona çağrılan Yargıtay üyesi de açık seçik uyardı: 29. Madde ciddi sakıncalar doğurabilir!" ifadelerini kullandı.

AKP-MHP’nin "dezenformasyonla mücadele" iddiasıyla hazırladığı ancak basın örgütlerinin "sansür yasası" diye tanımladığı kanun teklifinin görüşmelerine Adalet Komisyonunda devam edildi. CHP'li Çakırözer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda komisyona çağrılan yargıtay üyesinin 29. madde ile ilgili uyarısını duyurdu.

Utku Çakırözer Twitter hesabından yaptığı paylaşımda; "Adalet Komisyonu'nda sansür yasası görüşmeleri devam ediyor! Komisyona çağrılan Yargıtay üyesi de açık seçik uyardı: "29. Madde ciddi sakıncalar doğurabilir!" Gazetecileri, milyonlarca yurttaşı hapsedecek Madde 29 Geri Çekilsin!"

29. madde nedir?

Söz konusu maddeyle Türk Ceza Kanunu'na "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçu eklenecek. Maddeye göre "Sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle, ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis" cezasıyla cezalandırılacak. Suçun, failin gerçek kimliğini gizlemek suretiyle veya bir örgütün faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde verilen ceza yarı oranında artırılacak.