Politika

CHP'li Aykut Erdoğdu: Eşim Tuba Torun'a torpil yapmam söz konusu değil, tek başına delegelerden oy toplayarak göreve seçildi

Aykut Erdoğdu, eski eşi ile yaptığı kayıtta; Tuba Torun’un CHP Parti Meclisi listesine alınması için, “gerekirse kendi adının çıkarılması” önerisi ile beş kez Kılıçdaroğlu’nu aradığını söylüyordu

28 Haziran 2022 08:04

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, eski eşiyle boşanmadan önceki konuşması sosyal medyaya yansıyan CHP milletvekili Aykut Erdoğdu'nun "nüfuzunu kullanarak yeni eşi, avukat CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Tuba Torun'u CHP’de önemli bir makama seçtirdiğini" yazması sonrası kendisine mesaj attığını söyledi.

Hakan, Erdoğdu'nun, "Benim eşim benim de yer aldığım genel merkez yönetiminin anahtar listesinde yoktu. Yani bir torpil yapılmadı. Kendisi anahtar listede olmamasına rağmen tek başına delegelerden oy toplayarak, anahtar listede olanlardan daha çok oy alarak, yani listeyi delerek göreve seçildi. Yani benim, eşime torpil yapmam söz konusu değil. Hatta içinde bulunduğum yönetim hâlihazırda görevde olan Tuba’yı anahtar listeye almayarak büyük haksızlık etti. Ama siz benim torpil yaptırdığımı yazmışsınız. Yani gerçeğin tam tersi. Ve sizi okuyan herkes bu şekilde düşünecek. Siz insanları kandırdınız. Ne diyeyim?" dediğini aktardı. 

Hakan, yazısında gerçeğin dışına çıkmak istemediğini ve Erdoğdu'nun söylediklerini kabul etmeye hazır olduğunu söylerken, neden CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu liste konusunda aradığını sordu. 

Hakan, Erdoğdu'ya, "Eğer benim amacım kandırmak ve gerçeğin tam tersini söylemek olsaydı, torpil iddialarıyla hiç uğraşmaz, doğrudan yeni eşiniz hakkında söylediğiniz ağza alınmayacak cümleler üzerinde tepinirdim" dedi. 

TIKLAYIN - Ahmet Hakan’dan siyasetçilere: Özel hayatınıza da genel hayatınıza da biraz dikkat edin be kardeşim

CHP’li Erdoğdu’nun ayrıldığı eşinin adını taşıyan Twitter’daki ‘Özge’ adlı hesaptan cumartesi gecesi 23.53’te paylaşılan ses ve video kaydı siyaset gündemine oturdu. Söz konusu kayıtta Aykut Erdoğdu ile ayrıldığı eşinin arasındaki konuşmayı içeren kayıtta üçüncü bir kişi tarafından çekildiği anlaşılan Özge Pomen’in diyalog esnasındaki görüntüleri de yer aldı. Tartışmalara neden olan kayıtta Aykut Erdoğdu, ayrıldığı eşi Özge Pomen’e Tuba Torun ile bir ilişkisi olmadığını ikna etmeye çalışıyor. Kayıtta, Aykut Erdoğdu Tuba Torun’un CHP Parti Meclisi listesine alınması için, “gerekirse kendi adının çıkarılması” önerisi ile beş kez CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu aradığını söylüyor.

Söz konusu kaydın açıklanmasından 3,5 saat sonra Twitter’da açıklama yapan Aykut Erdoğdu, “hastaneye kaldırıldığını” duyurduğu eşi Tuba Torun’dan “kendisine yaşattıkları nedeniyle” özür diledi.

Aykut Erdoğdu daha sonra İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtlarken “ne yapacağını bilmediğini, Genel Başkan ve parti yönetiminin partiye zarar verdiğini düşünmesi halinde istifa edebileceğini, ancak şu anda sağlıklı bir karar verecek durumda olmadığını” açıkladı.

Twitter’daki Özge isimli aynı hesaptan bugün (26 Haziran Pazar) saat 17.32’de yapılan ikinci ses kaydı paylaşımında Aykut Erdoğdu’nun ayrıldığı eşi Özge Pomen ile yeni eşi CHP Yüksek Kurul üyesi Tuba Torun arasında yapılan konuşma yer alıyor. Söz konusu kayıt, Özge adlı hesaptan “Dolarla vekil oluyorlar, ben ‘kadın hakları’ diye g*mü yırtıyorum, olamıyorum’ demiştin hatırlıyor musun Tuba Torun. Neyse ki artık partidesin, Aykut Erdğdu’yu aldın sırada vekillik var” ifadesi eşliğinde paylaşıldı. Torun, ağlayarak yaptığı anlaşılan konuşma sırasında “istifa etmekten” söz ediyor. Söz konusu konuşmanın son gelişmelerden birkaç ay önce yapıldığı anlaşılıyor.

TIKLAYIN - CHP’li Aykut Erdoğdu’nun eski eşi ile yeni eşi Tuba Torun’un ses kaydı da sosyal medyada

TIKLAYIN - CHP'li Aykut Erdoğdu; eski eşinin açıkladığı konuşma kaydının ardından hastaneye kaldırılan yeni eşi Tuba Torun'dan özür diledi

TIKLAYIN - CHP'li Erdoğdu: Genel Başkan veya parti yönetimi zor durumda bıraktığımı düşünürse istifa konusunda çekincem yok, ama şu an sağlıklı karar verecek durumda değilim