Ekonomi

CHP'li Ağbaba'dan hükümete liyakat tepkisi: Türkşeker'in başına ilahiyat mezunu, şeker fabrikalarıyla hiç ilgisi olmayan birini getirdiler

Genel Müdür Mücahit Alkan dışındaki yönetim kurulu üyelerinin tümünün çift ya da 3 maaşlı

03 Nisan 2022 08:29

Şekere gelen yüzde 31'lik zammın ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba "AKP'nin liyakat anlayışı burada da devreye giriyor. Türkşeker'in başına İlahiyat mezunu, şeker fabrikalarıyla hiç ilgisi olmayan birini getirdiler” dedi.

Türkşeker Genel Müdür Mücahit Alkan, Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İBB Başkanı olduğu dönemde İGDAŞ' da görev aldı.

Sözcü'nün haberine göre kurumda Genel Müdürü Mücahit Alkan dışındaki yönetim kurulu üyelerinin tümünün çift ya da 3 maaşlı olması dikkat çekti. O isimler ve görevleri şöyle:

Hazine ve Maliye Bakanlığı bürokratı Sevda Mersin: Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı, aynı zamanda Türk Şeker Yönetim Kurulu üyesi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Celalettin Sıvacı: Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulu ve Türk Şeker Yönetim Kurulu üyesi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Mustafa Koç: Devlet Malzeme Ofisi ve Türk Şeker Yönetim Kurulu üyesi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Daire Başkanı Yasin Er: Türk Şeker Yönetim Kurulu
Üyesi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı eski Vergi Denetim Kurulu Başkanı Suat Sarıgül: Merkez Bankası Denetleme Kurulu Üyesi ve Türk Şeker Yönetim Kurulu üyesi.