Politika

CHP İzmir adayı Tunç Soyer'den Buca'ya metro vaadi

Tunç Soyer seçim çalışmaları için Buca'da vatandaşlarla buluştu

17 Mart 2019 13:57

CHP İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Tunç Soyer seçim çalışmaları kapsamında bulunduğu Buca'da metro sözü verdi. Vatandaşlarla buluşmasında konuşan Soyer, “Bu kenti güzelleştiren şey demokrasi ise demokrasinin olmazsa olmaz koşulu örgütlü toplumdur. Siz, burada onlarca dernek çatısı altında birlikte yaşamayı başarıyorsunuz. Bu, çok kıymetli bir şey. Burada 70 dernek olduğundan söz
edildi. Bu, örgütlü bir toplumun göstergesidir” dedi.

Soyer, Buca’da Balkan Dernekleri ve Rumeli Dayanışma kahvaltısında, “Siz, Buca’yı, İzmir’i zenginleştiren bir camiasınız. Kolay değil, Mustafa Kemal Atatürk’ün hemşerileri olmak. Bu coğrafyanın bize sunduğu imkânlarla uyumlu bir yaşam kalitesi sağlamak istiyoruz. Bunun için siyaset yapıyoruz. Bu imkânlarla, bu potansiyelle başka bir yaşam seviyesine ulaşmak mümkün. Bunu bildiğimiz için büyük bir heyecanla 1 Nisan sabahını bekliyoruz. O andan itibaren canla, başla çalışmaya başlayacağız” dedi.

Kendi dedesinin de Priştinalı olduğunu belirten Soyer, “Atalarımız çok acılarla yoğrulmuş, çok büyük göç hareketlerine sahne olmuş bir coğrafyanın insanları. Bir büyük kadim kültürün insanları. Belki de bu acılar olgunlaştırdığı için her daim içinde yaşadıkları coğrafyaya aydınlık olmuşlar, ışık olmuşlar, umut olmuşlar” diye konuştu.