Gündem

CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu: Tek bir oyun dahi peşini bırakmayacak şekilde önlem aldık

"31 bin 342 sandıkta 200 bin kişiyle sandıkların başındayız"

20 Haziran 2019 08:01

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, AKP'nin başvurusu üzerine Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) iptal ederek 23 Haziran'da tekrarlanması kararı aldığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine çok kapsamlı ve titiz bir çalışma ile hazırlandıklarını kaydetti. Kaftancıoğlu, “Her aşamasını bizzat takip ettiğim bu süreçte tek bir oyun dahi peşini bırakmayacak şekilde sandık çevresinde önlemlerimizi aldık. Halkın iradesinin sandığa tam anlamıyla yansıması için hangi partiye oy verirse versin, İstanbulluların iradesini sonuna kadar koruyacağız” dedi.

Seçmen listelerini defalarca kez karşılaştırdık, hiçbir sorun yok. İstanbullular, 23 Haziran’da 1919 okulda 31 bin 342 sandıkta oy kullanacak. CHP olarak seçim günü her sandıkta 1 sandık görevlisi, en az 2 müşahit ile her okulda kat sorumluları, okul sorumlusu, avukatlar ve bilişim sorumluları olmak üzere en az 200 bin kişiyle sandıkların başındayız. Ayrıca bizim için sandık güvenliği eğitimi de çok önemli. 31 bin 342 sandık görevlimiz, müşahitlerimiz, okul kat sorumluları olmak üzere 50 binden fazla kişiye eğitim verdik. Bu süreçte 1094 ayrı sınıfta 100 eğitmenimiz görev aldı. Bunun dışında hukuk komisyonumuz avukatlar için eğitimler düzenlemeye devam ediyor.

"Avukat örgütlenmesi gerçekleştireceğiz"

Gönüllü avukatlara sandık çevresinde yaşanabilecek olası tüm olumsuz durumlara karşı yapmaları gerekenler konusunda eğitimler veriliyor. Seçim gününe kadar neredeyse tüm sandıklarda avukat örgütlenmesinin gerçekleşmesini hedefliyoruz. Tüm avukatlar önce hukuku ve demokrasiyi sonra da İstanbul’u savunmak için sandıklarda olacak. İstanbullu vatandaşlarımızın sandık güvenliği konusunda en ufak bir endişesi olmasın.

"Tüm önlemlerimiz hazır"

Hiçbir sorunla karşılaşmamak için tüm önlemlerimiz hazır. 31 Mart’tan sonra aklımıza hayalimize gelmeyecek iddialar, yalanlar ve iftiralarla karşılaştık. Bu yüzden vatandaşlarımızın seçim güvenliği konusunda kaygı duymalarını anlayabiliyorum. Fakat tüm İstanbullular emin olsunlar ki 31 Mart’tan çok daha güçlü bir şekilde seçime hazırız. Tek bir oyun bile peşini bırakmayacağız ve halkın iradesinin sandığa girdiği gibi çıkmasını sağlayacağız. 

(İBB olanaklarının Binali Yıldırım lehine kullanıldığı iddiası) Belediyecilik değil particilik yapıyorlar. Seçim iptal olunca İBB’ye İstanbul valisi kayyım olarak atandı. Tüm İstanbullulara, tüm siyasi partilere ve herkese eşit yakınlıkta olması gereken bir makam. Devletin valisi geçici olarak bulunduğu bu görevde neden İBB’nin olanaklarını AKP’nin lehine kullanıyor ya da kullanılmasına göz yumuyor? Kendisi öncelikle ve derhal görevini yerine getirmeli, belediye kaynaklarını AKP seçim kampanyasında kullandığı için İstanbullulardan özür dilemelidir. 23 Haziran’da sonra Ekrem İmamoğlu başkanlığındaki İBB’nin kaynakları hiçbir partiye, gruba, kesime daha yakın ya da daha uzak olmayacak.