Gündem

CHP’de yönetmelik değişikliği: Milletvekillerine basın açıklamaları için onay alma zorunluluğu getirildi

Cumhurbaşkanı adayı hakkında son kararı TBMM grubu verecek

07 Ekim 2019 07:32

CHP’nin Abant’ta yapılan milletvekili kampında partinin iç yönetim yönetmeliği Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemine uygun hale getirildi. Grup başkan vekillerinin seçimi ve milletvekillerinin yaptıkları açıklamalar konusunda da önemli değişiklikler yapıldı. Buna göre mevcut yönetmelikte yer almayan "Basınla İlişkilerde Disiplin Başlığı" altında yeni bir madde eklendi.

Milletvekilleri basın toplantılarının içeriğini bildirecek

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre,  yeni düzenlemeye göre milletvekilleri TBMM’de basın toplantısı düzenlemeden önce grup başkan vekillerine basın toplantılarının içer iklerini bildirecek. Türkiye gündeminde önemli gelişmeler yaşanması durumunda izlenecek politikalar uygun araçlarla milletvekillerine bildirilecek. Yeni düzenlemeye göre, milletvekilleri Türkiye gündeminde önem taşıyan ve yetkili organlarda görüşülmemiş konularda söylem birliği sağlanması amacıyla yazılı, görsel ve sosyal medyaya açıklama yapmadan önce grup başkan vekillerinden onay alacak.

CHP’nin grup iç yönetmeliğinde Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesiyle ilgili de değişiklik yapıldı. Düzenlemeye göre, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından belirlen bir aday, TBMM Grubu’na önerebilecek. Aday hakkında son kararı TBMM Grubu verecek.