Gündem

CHP anketi: MHP tabanında ittifaka destek yüzde 48

"İyi Parti tabanının yüzde 70'i Millet İttifakı'nı destekliyor"

27 Şubat 2019 07:24

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında 31 Mart’taki yerel seçim için hazırlanan anket sonuçları değerlendirildi. Buna göre MHP tabanında Cumhur İttifakı’na destek oranın yüzde 48 olduğu belirtildi.

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre CHP’nin dünkü MYK toplantısında yerel seçimlere yönelik anket sonuçları ele alınırken, sandık güvenliğine ilişkin bir sunum yapıldı.

Edinilen bilgiye göre CHP’ye gelen anket sonuçlarında partinin pek çok büyükşehirde avantajlı konumda olduğu belirtilirken, AKP seçmeninin yüzde 18’inin CHP’ye oy vermeyi değerlendirdiği sonucu da ortaya çıktı. Sonuçlara göre İyi Parti tabanında CHP ile yapılan işbirliğine destek oranı yüzde 70’lere çıkarken; MHP tabanında ittifak kapsamında AKP’ye destek oranlarının ise yüzde 48’de kaldığı belirtildi.

Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın yaptığı, “CHP, Atatürk’ü istismar ediyor” ve “Samimi siyaset yapanlar DSP’ye geliyor” açıklamalarına, Merkez Yürütme Kurulu'nda, "Türkiye’nin geleceğine hizmet etmiyor” diyerek tepki gösterdiği belirtildi.
değerlendirmesinde bulunduğu öğrenildi.