Dünya

Chelsea attı, Türkiye'ye yaradı: İşte UEFA'nın ülke sıralamasında son durum

24 Ekim 2019 11:47

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çarşamba gecesi maçları sona ererken çıkan sonuçlar Türkiye’nin lehine oldu.

Sözcü Skor'un aktardığına göre UEFA’nın kulüp puanlarına göre ülke sıralamasında 2020 için 11. sırada yer alan ve lig şampiyonunu direkt olarak gruplara gönderecek olan ilk 10 ülkenin arasında şu anki durumuyla yer alamayan Türkiye için de bir fırsat doğdu.

Salı gecesi 10. sıradaki Ukrayna’nın temsilcisi Shakhtar Donetsk, evinde konuğu Dinamo Zagreb’le 2-2 berabere kalırken Club Brugge de Paris Saint-Germain’e 5-0’la mağlup oldu. 10. sıra için mücadele eden ülkeler olan Belçika, Hollanda ve Avusturya temsilcileri de çarşamba gecesi sahneye çıktı. Ajax, konuğu Chelsea’ye 1-0 yenildi, Genk evinde Liverpool’a 4-1’le boyun eğdi, Salzburg ise Avusturya’da konuk ettiği Napoli’ye 3-2 mağlup oldu.

Türkiye bu sezon Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Medipol Başakşehir’le istediği sonuçları almaktan uzak bir görüntü çizerken düşülen bu sıkıntılı durumdan çıkmak için temsilcilerimizin bir an önce puan veya puanlar alması gerekiyor. UEFA, puanlama sistemine göre her galibiyet için 2, her beraberlik için ise 1 puan vermekte.